Muži třikrát častěji zajišťují své mobily a počítače hesly

Ženy jsou důvěřivé pohlaví, nebo jsou muži větší tajnůstkáři využívající hesla a jiná zabezpečení k podvádění protějšků? Těžko říct. Nicméně analýza chování mužů a žen na internetu, v aplikacích a technologiích dokazuje, že muži třikrát častěji než ženy zabezpečí své počítače, telefony, účty na sociálních sítích a jiné profily heslem. Ženy pak velmi často chybují v tom, že používají jako heslo partnerovo jméno.

Téměř čtvrtina uživatelů internetu používá stejné heslo na všechny stránky, profily, aplikace a přístroje, což experti na zabezpečení považují za naprosto největší chybu. Také je chybou užívání stejného hesla několik let. Každý desátý člověk má dnes stejná hesla, jaká měl v roce 2010. Není pak divu, že útoky hackerů jsou tak úspěšné. Lidé jim práci velmi usnadňují.

„Lidé by měli svá hesla přitom měnit každých devadesát dní…. Bohužel výzkumy dokazují, že stále nejpoužívanějšími hesly jsou 12345 a 123456789,“ uvedl americký expert na zabezpečení Bill Burr v rozhovoru pro Wall Street Journal.

Chyby, které se nevyplácejí

Podobně nedoporučovaná jsou hesla, která mají podobu vašeho data narození, jména vašeho dítěte nebo domácího mazlíčka… Zkrátka taková, jež mají pro vás osobní význam a která pro případného podvodníka není problém zjistit. Počítačoví odborníci doporučují alespoň takové heslo vybavit nějakou číslicí na konci. I když jistější je zvolit heslo zcela náhodné.

Spousta lidí si sice zvolí poměrně bezpečné heslo, ale je tak složité, že mají problémy si je zapamatovat. A tak si je napíší na papírek. Nebo do mobilního telefonu. Nebo si je pošlou na mail. Tím ovšem bezpečnost onoho hesla sníží na minimum. Stačí, aby ztratil mobil a k heslu třeba k internetovému bankovnictví se dostane prakticky každý.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat