Nejromantičtější města Evropy. Kam se vydat s partnerem či partnerkou

01.08.2018 | Zajímavosti

Je léto a podle různých průzkumů se právě v létě seznámí a dá dohromady největší počet párů. Většina svateb se koná v letních měsících, a proto je v tomto čase také mnoho partnerů, kteří slaví svá společná výročí. A když už je čas dovolených, proč nespojit příjemné s užitečným a neoslavit společný život v jednom z nejromantičtějších měst Evropy?

Praha: Romantika za rohem

Do jednoho z nejkrásnějších měst Evropy nemusíte daleko. Ať už bydlíte v kterékoli části Čech, dojedete do něj vlakem nebo autobusem už za pár hodin. Češi často při hledání dovolené opomíjejí, jakou krásu skrývá naše hlavní město. Staré Město, Hradčany nebo Petřín. Všechna tato místa a mnoho dalších jsou zejména po setmění naprosto kouzelná a není nad pohled na romantickou noční Prahu.

Florencie: Město nejen pro umělce

Benátky a Řím jsou bezesporu nádherná města, ale zapomínat nesmíme ani na italskou Florencii. V rodišti slavných malířů a básníků naleznete mnoho italských restaurací, romantických staveb a zákoutí, která vás rozhodně nenechají chladnými.

Bruggy: Benátky severu

Do seznamu nejromantičtějších evropských měst po právu patří i belgické Bruggy, které bývají často označovány jako „Benátky severu“. S Benátkami mají společné zejména vodní kanály, po kterých můžete vyrazit na objížďku člunem a pozorovat tak krásy tohoto překrásného města. Středověké centrum přímo vybízí k romantickým procházkám a malé kavárničky lákají na omamnou vůni horké belgické čokolády a teplých vaflí.

Paříž: Klasika, co nezklame

Paříž samozřejmě nesmí v našem seznamu romantických měst chybět. Pouliční umělci, skvělé víno, množství galerií, kaváren a samozřejmě proslulá Eiffelova věž. Projděte se romantickými uličkami a zaposlouchejte se do melodií šansonu a ráno posnídejte čerstvý croissant v pekařství.

Delft: Procházky pro zamilované

I v Holandsku je spousta romantických míst! Jedním z nich je město Delft. Díky úzkým vodním kanálům, které osvětlují lucerny, zažijete naprosto okouzlující okamžiky, zejména pokud se vydáte na prohlídku města po setmění. Ve dne zas město nabízí romantické procházky mezi tradičními domky. Delft je kouzelné městečko proslavené modrobílou keramikou fajáns a sídlem významné malířské školy.

Mont Saint Michel: Magická atmosféra

Ostrov Mont Saint Michel ve francouzské Normandii má rozlohu necelý kilometr čtvereční a žije na něm 41 obyvatel. Krásný ostrov a záliv, ale především magický klášter Saint Michel, který doslova spojuje moře s oblohou. Magická atmosféra místa vás pohltí natolik, že jej nebudete chtít opustit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat