Vezměte si dovču! Utužuje vztahy a prodlužuje život

Jako bychom potřebovali další důvody k tomu, abychom si vzali konečně po roce zase dovolenou. Ale existují – a navíc jsou vědecky potvrzené!

Takže jaké další argumenty můžete pro obhájení pořádné dovolené letos vytáhnout?

1.    Chrání srdce
Podle jedné studie, jíž se účastnilo na 13 tisíc lidí, se u jedinců, kteří si pravidelně berou dovolenou, snižuje riziko úmrtí na kardiovaskulární chorobu až o 29 %.

2.    Prodlužuje život
Zmíněná studie pak přinesla i další pozitivní výsledek – „dovolenkářům“ hrozilo obecně o 17 % nižší riziko předčasné smrti.

3.    Předchází depresím
Nizozemští vědci zjistili, že už samotné očekávání a těšení se na prázdniny zvyšuje u lidí pocit štěstí. A jejich američtí kolegové v roce 2009 přišli s tím, že lidé, kteří jezdí na dovolenou, jsou méně náchylní k depresím.

4.    Utužuje vztahy
Další z výzkumů došel k zajímavému závěru – čím více dovolených partneři podniknou, tím jsou ve vztahu šťastnější a spokojenější. I po návratu domů.

5.    Zvyšuje produktivitu

Řada studií pak potvrdila, že stres je velkým nepřítelem produktivity každého zaměstnance. A že pravidelná dovolená tento stres odplavuje, takže je pracovník mnohem výkonnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat