Prostreno.cz

Nechcete se opít? Máme super trik!

Množství alkoholu ve sklenici může mít zásadní vliv na to, jak rychle se člověk opije. Když si totiž člověk nalije plnou sklenici, neznamená to vůbec, že si nebude doplňovat tak často. Podle vědců z Iowy a New Yorku si dolévá stejně často jako ti, kdo mají ve skleničce jen do poloviny. A mnohem rychleji se tudíž opije.

Jinými slovy, kdo si chce víno při posezení s přáteli vychutnávat a nechce se opít, měl by si nalévat jen do poloviny skleničky.

„Lidé, kteří si nalévají tak málo, vypijí o pětinu méně než ti, kdo si nalévají plnou sklenici,“ tvrdí autoři výzkumu z Iowa State University a Cornell University.

Podle docentky Laury Smarandescuové z Iowa State University si muži s vysokou hodnotou BMI (s nadváhou či obézní) nalévají více. U žen to přitom neplatí. Tedy neplatí vztah mezi jejich hodnotou BMI a množstvím nalévaného vína.

„Příště, až si otevřete láhev vína, nalévejte si jen do poloviny sklenice, bez ohledu na velikost sklenice, a určitě vám nebude hrozit, že se rychle opijete,“ tvrdí profesor Brian Wansink z Cornellovy univerzity.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(1 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat