Stejná barva pásku a bot v mužské módě je zastaralý nesmysl, tvrdí módní guruové

Deník Business Insider vyzpovídal na Módním týdnu v Paříži několik návrhářů a stylistů, aby získal informace o nejčastějších chybách mužů při výběru svého oděvu. Guruové módního světa si myslí, že se pánové křečovitě drží několika pravidel, která jsou už zastaralá a jdou mimo trendy. Kupříkladu pravidla, že barva bot a opasku musí být shodná.

To platí pouze u obleku, když jde člověk na významnou společenskou událost. Pak by se experimentů měl vyvarovat. Jenže v běžné ležérní módě pro všední den je to považováno za faux pas a projev malichernosti či puntičkářství.

Muži se také často drží modré barvy, která jim přijde nadčasová. Přitom mnohem lépe za všech okolností vypadá třeba bílá.

Také nošení vysokých ponožek, které neodhalují kůži z kalhot, ani když muž sedí, jsou přežitkem. Dnes naopak letí ponožky pod kotníky, které odhalují kotníky a holeně. Samozřejmě to opět neplatí pro formální akce se smokingem.

Muži se také úzkostně bojí kalhot se sámky neboli plisovaných nohavic. Přitom je to velký módní trend, neboť zlepšuje vypasování a takové kalhoty dělají mužům hezčí postavu a zadek. Pánové se jich ale bojí jako projevu zženštilosti.

Špatně také není kombinace černé s hnědou či modrou, což bylo v minulosti považováno za velký módní omyl.

A jaká barva je trendem pro letošní jaro a léto? Opět nepříliš maskulinní tón, kterého se nebojí pouze muži z Indie. Módní v pánském šatníku je letos růžová a fialová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat