Netajte neplodnost, stojí vás to mnoho sil. A ty potřebujete jinde

Neplodnost bývá chápána jako velmi osobní a soukromý problém, který mnoho párů často nesdílí ani se svými nejbližšími. Nemůžete-li mít děťátko, snažte se přesto s touto skutečností vyjít na světlo. Svěřování se je totiž proces velice uzdravující.

Netvořte si v sobě monstrum

Jistě znáte ze své vlastní zkušenosti, jak se vám v dětství ulevilo, když se rodiče dozvěděli o vámi omylem rozbité váze. Tajit skutečnost, za kterou se stydíte nebo které litujete, totiž stojí hodně psychických sil. A sílu momentálně přece potřebujete na něco zcela jiného. Přitom obvykle platí, že čím déle své tajemství chráníte, tím větší třináctou komnatu si v sobě budujete. Původní problém pak narůstá do obrovských rozměrů a stává se z něj doslova monstrum, které vás zevnitř pomalu užírá.

Pravda uzdravuje

Pravdivá odpověď na čím dál tím častěji kladenou otázku, zda už konečně plánujete mít miminko, vás minimálně oprostí od neustálého vymýšlení složitých výmluv a rozpustí strach z budoucích proč, zda a kdy. Budete vyrovnanější, klidnější, a především, ať už to zní jakkoliv paradoxně, budete se cítit mezi ostatními normálněji. Vaše tabu bude zbořeno.

Ve svém boji nejste sami!

Obvyklou a naprosto pochopitelnou emocí je v okamžiku sdělení diagnózy neplodnost pocit osamocení. Ve skutečnosti ale se svým problémem sami rozhodně nejste. Snažte se o své neplodnosti mluvit se svými blízkými. Možná budete jejich reakcí a podporou příjemně překvapeni. Je zřejmé, že svěřování se ostatním se svými problémy je žádoucí. A v případě neplodnosti to platí o to více. Není to totiž jen záležitost těla, ale v mnohém také duše.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat