Prostreno.cz

Koníčky pro chytré holky: Který zkusíte jako první?

Můžeme se i v dospělosti stát chytřejšími? Můžeme! Třeba tím, že si najdeme takové koníčky, jež prospějí našim mozkovým buňkám!

A které to jsou?

Hra na hudební nástroj

Podporuje kreativitu, ale i analytické myšlení, řečové i matematické schopnosti, jemnou motoriku a další dovednosti. Hraní na hudební nástroj je jedním z nejkomplexnějších cvičení pro náš mozek. A nevěřte, že s novým nástrojem můžete začít jen v dětství – na věku totiž vůbec nezáleží!

Čtení knih

Staré dobré knihy si zaslouží v našem životě čestné místo. Podporují samostatné myšlení, představivost, slovní zásobu, schopnost porozumět druhým, číst mezi řádky (obrazně i doslova). A je jedno, jestli sáhnete po Čechovovi, Harry Potterovi nebo třeba pamětech Winstona Churchilla.

Pravidelný pohyb

Co má fyzická aktivita společného s mozkem? Divila byste se! Pravidelné cvičení podporuje krevní oběh (a tedy zásobení kyslíkem), ale také zlepšuje paměť, schopnost koncentrace nebo porozumění druhým.

Cizí jazyk

Jak nejlépe procvičit například paměť, logické myšlení a řečové schopnosti? Ano, učením se nového jazyka. Stačí si vybrat nějaký, který se vám líbí, a s chutí se do něj pustit. A platí tu to, co u hudebních nástrojů – není pravda, že se dospělý cizí jazyk už nenaučí. Naučí!

Křížovky, sudoku, puzzle, rébusy, hlavolamy…

Zkrátka cvičení pro mozek. Jsou jedním z nejlepších způsobů, jak si zlepšit paměť, soustředění, logické myšlení, analytické myšlení… A zvládnete je v klidu domova. Ideální pro každou věkovou skupinu!





Celkem 1 komentářů

Lara Crovt
04.05.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat