Vůně, které byste měli mít po ruce, pokud bojujete s nervozitou nebo nespavovstí

Jak bez pomoci léků bojovat třeba s úzkostí nebo nevolností? Jednoduše! Stačí mít po ruce ten správný aroma/esenciální olejíček. Získáte v něm osvědčeného pomocníka!

Jsou situace, kdy bojujeme s nepříjemnými pocity, ale nemáme zrovna možnost zobnout si nějakou tu pilulku nebo si udělat bylinkový odvar. V takovém případě pomohou vůně. Stačí přičichnout k příslušnému esenciálnímu olejíčku (případně doma zapálit tu kterou vonnou svíčku apod.) a naše mysl i tělo se opět zklidní.

A po jakém aroma sáhnout?

Po úzkosti ani stopa

Ve studiích se proti úzkostem skvěle osvědčila vůně santalového dřeva, ale také pačuli nebo třeba pelargonie (ano i tahle obyčejná květinka dokáže zázraky, respektive esenciální olej z ní).

Královna květin proti nevolnosti

Kanadští vědci prokázali v případě nevolnosti pozitivní účinky vůně esenciálního oleje z růží. Účastníci výzkumu, kteří přičichávali k růžovému oleji, trpěli až o 50 % slabší nevolností než ti, kteří tento esenciální olej neměli k dispozici, a navíc se jim nevolnost mnohem lépe zvládala. Příznivé účinky této vůně byly dokonce prokázány i u nevolnosti v dopravních prostředcích!

Pro sladký spánek

V obchodech seženete spoustu bylinných směsí, jimiž jemně postříkáte polštář a zaručíte si tak snazší usínání a tvrdší spánek. Pokud se nechcete spoléhat na tyto produkty, můžete si pomoc sami. Skvěle pomáhá pro usnutí esenciální olej z heřmánku, levandule nebo pačuli. Stačí pár kapek na polštář a můžete zapomenout na dlouhé počítání oveček.

Rychlá úleva nejen pro nos

Ucpaný nos, bolavá hlava, škrábání v krku... Ani v létě se řada z nás těchto nepříjemných symptomů nezbaví. A tak je dobré mít po ruce nějakého toho pomocníka. K úlevě od zmíněných symptomů pomáhá například esenciální olej z kopajvy nebo eukalyptu.

Nervy na pochodu?

Stres a nervozita nás provázejí prakticky každý den. Jak si pomoci? Zkuste mít vždy po ruce esenciální olej z levandule nebo máty, osvědčilo se i borové dřevo nebo citrusové plody.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat