Prevence zlomeniny? Šálek čaje každý den!

Čaj je podle australských vědců nejlepší prevencí řídnutí kostí a zlomenin ve vyšším věku. A účinek nápoje je tak silný, že by ho denně měli pít všichni lidé povinně. Hustotu kostí přitom posilují flavonové sloučeniny obsažené v listech čajovníku. Ideální preventivní účinek mají tři šálky čaje vypité každý den.

Pouhé tři šálky čaje vypité denně sníží riziko fraktury ve vyšším věku o třicet procent,“ tvrdí autoři výzkumu z Austrálie.

Vědci z Flindersovy univerzity v Austrálii sledovali stravovací návyky dvanácti set seniorek po dobu deseti let. Průměrný věk žen na počátku výzkumu bylo osmdesát let.

Ve skupině žen, které pily alespoň tři šálky čaje denně, utrpělo frakturu kosti o třicet procent méně jedinců. A výsledky byly konzistentní i po započtení dalších rizikových faktorů pro řídnutí a zlomeniny kostí.

Tohle je dobrá zpráva pro starší osoby pijící čaj. Zvláště starší ženy po menopauze jsou ohroženy řídnutím kostí a frakturami… Pití čaje je přitom příjemná aktivita, která může navíc být účinnou prevencí zlomenin a řídnutí kostí,“ tvrdí doktor Tim Bond z Flindersovy univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat