Jak ještě zlepšit pitný režim? Máme pro vás 5 triků!

Teplé dny jsou již za dveřmi, a tak se do popředí zájmu opět dostává dostatečný přísun tekutin (který by měl být ovšem aktuální po celý rok). Jak svému organismu dopřát tolik vody, kolik potřebuje? Někdy stačí úplné maličkosti.

Naučte se následujících 5 triků, které vám zaručí, že nebudete trpět dehydratací!

Trik č. 1: Ta správná svačinka

Tekutiny naše tělo nezískává jen z nápojů, ale i z některých pokrmů, jež jsou bohaté na vodu. Patří k nim především některé druhy ovoce a zeleniny. Které? Například okurka, meloun, listový salát, ředkvičky nebo papriky, ale i řapíkatý celer apod. Z ovoce můžete sáhnout téměř po kterémkoli šťavnatém plodu. Pokud si dopřejete takhle zdravou svačinku, bude vám vaše tělo – nejen v horkých dnech – vděčné.

Trik č. 2: Časová osa

Na trhu již dnes seženete speciální karafy či džbány, které mají na sobě jakousi časovou osu, která vám říká, kolik jste z nádoby měli upít za určitý časový úsek. Ovšem upřímně řečeno – něco podobného si můžete vyrobit i sami. Třeba tak, že na PET lahev s vodou namalujete podobnou osu lihovým fixem. Budete tak mít přehled, kolik tekutin tělu dodáte (a kolik byste mu dodat měli) během celého dne.

Trik č. 3: Čerstvé plody ve sklenici

Čistá voda je pro náš organismus ideálním nástrojem proti dehydrataci, ale co si budeme namlouvat – pít ji je docela nuda. A tak si ji zpříjemněte! Třeba tím, že si ji ochutíte kouskem čerstvého ovoce, zeleniny nebo několika lístky bylinek. Nejlépe se samozřejmě hodí citrusy, ale skvělé jsou i takové maliny, příjemnou chuť dodá vodě okurka či meloun, nemluvě o mátě či zázvoru. Ze sklenice čisté vody tak vykouzlíte zdravou a výbornou limonádu (která je na rozdíl od těch tradičních, slazených tunami cukru, i téměř bez kalorií).

Trik č. 4: Nový začátek dne

Snažte se naučit nový ranní rituál – hned po probuzení vypijte sklenici vody. Zatočíte tak s dehydratací, které naše tělo čelilo během noci (je to přeci jen 8 hodin bez tekutin, a i když je organismus v té době v „klidovém režimu“, takže tolik tekutin nepotřebuje, rozhodně ho tím potěšíte). A navíc už začnete pěkně s pitným režimem.

Trik č. 5: Zkuste čaje

Především zelený čaj je výborným prostředkem na žízeň. A co víc, získáte v něm nápoj, který bude vaše tělo milovat. Je totiž bohatý na antioxidanty a látky, které jsou v nejrůznějších studiích spojovány s prevencí řady závažných nemocí. A co víc, pomáhá nastartovat metabolismus! Nejlepší je s plátkem citronu – z této kombinace bude váš organismus schopen vytěžit více pozitivně působících živin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat