Mlsání povoleno! Aneb jak zahnat chuť na sladké?

Každý člověk čas od času zažije nepřekonatelnou chuť na něco sladkého. Většina z nás v takovém případě sáhne po tabulce čokolády a sní ji na posezení, navzdory předsevzetí, že si vezmeme jen jedinou kostičku. Chuť na sladké je sice ukojena, ale naše postava nám nepoděkuje.

Nicméně bychom neměli sladké dobroty ze svého života úplně vyloučit. Jen bychom si měli pořádně vybírat. Třeba tím, že si jednou za čas dopřejeme nějaký ten slaďoučký, ale zdravý a ne tak kalorický dezert.

Máme pro vás hned 5 tipů!

Tip č. 1: Avokádovo-čokoládová pěna

V mixéru smíchejte 1 velké avokádo, ¼ šálku nízkotučného mléka, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce javorového sirupu a ¼ čajové lžičky vanilkového extraktu. Pořádně promixujte, až vznikne lahodná pěna. Sice také docela kalorická (proto se o ni podělte nebo si ji rozdělte na více porcí), ale rozhodně zdravá!

Tip č. 2: Mražený jogurt s čerstvým ovocem

Jste fanda do zmrzliny a hledáte její zdravější a ne tak kalorickou alternativu? Pak je mražený jogurt úplně ideální volbou. Prostě kupte a zamrazte kvalitní bílý jogurt, a kdykoli budete mít chuť na „zmrzku“, vyndejte jej z mrazáku, doplňte čerstvým ovocem a několika kapkami medu.

Tip č. 3: Banánové jednohubky

Už jste vyzkoušeli kombinaci banánu a arašídového másla? Tak až ji okusíte, bude vám hned jasné, proč patří k nejoblíbenějším. Prostě banán nakrájejte na kolečka a na každé namažte trochu arašídového másla. Skvělá svačinka je na světě!

Tip č. 4: Zdravé čokoládové sušenky

Tenhle jednoduchý recept si prostě zamilujete. Stačí, když rozmačkáte 1 zralý banán, přidáte k němu ½ šálku drcených ovesných vloček a na malé kousky nalámanou kvalitní hořkou čokoládu (celkové množství těchto drobných kousků by neměl přesáhnout 2 lžíce). Směs pečlivě promíchejte, vytvarujte sušenky a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Tip č. 5: Jahody s čokoládou

Jak si užít čokoládu, ale nesníst jí příliš a ještě dodat tělu vitaminy? Jednoduše. Vezměte 5 velkých čerstvých jahod, rozpusťte kvalitní hořkou čokoládu a špičky jahod do ní namočte (pokryta by měla být maximálně polovina jahody). Nechejte vychladnout a užívejte si!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat