5 tipů, jak zhubnout. A bez drastických diet!

Jak se blíží léto, je pro stále více lidí aktuální ono pověstné „hubnutí do plavek“. Jak si zajistit úbytek kilogramů navíc bez zbytečných (a mnohdy drastických) diet? Poradíme vám!

Tip č. 1: Konec přejídání (a o zdravých jídlech to platí také)

Přejídání je jedním z největších nepřátel snahy o zhubnutí. Spousta lidí má pocit, že pokud vymění zdravé pokrmy za ty nezdravé, vše se vyřeší. A mohou se i nadále přejídat. Jenže se nebezpečně mýlí – i zdravá jídla obsahují kalorie, takže pokud si jich dopřáváme nadbytek, rozhodně nezhubneme. I u zdravých pokrmů platí ono staré známé „všeho s mírou“.

Tip č. 2: Čtěte etikety

Pamatujte, že ne vše, co se v obchodě tváří jako zdravé a nízkokalorické jídlo, jím skutečně je. Proto se naučte číst složení potravin, které kupujete. Soustřeďte se především na počet kalorií nebo kilojoulů (pozor, většinou se udávají na 100 gramů výrobku, nikoli na celé balení), obsah cukru a tuku.

Tip č. 3: Nepolevujte v pohybu

Pokud si chcete v hubnutí vypomoci pohybem (a to byste rozhodně měli, jinak to nepůjde), pak si ho dopřávejte pravidelně! Je rozdíl, když jednou za týden strávíte dvě hodiny ve fitness centru a když každý den jdete večer na 15 minut běhat. Pohyb by měl být častý, pravidelný a přiměřeně intenzivní (počítejte s tím, že bude chvíli trvat, než si vybudujete fyzičku – a nemá cenu se hned napoprvé strhat).

Tip č. 4: Vyberte si sport, který vás baví

Tohle je nesmírně důležité – pokud nejste například fanda do běhání, pak neběhejte jen proto, že je to „in“ a všichni ve vašem okolí běhají. Zvolte si pohyb, který vás bude bavit! Jen tak u něj totiž vydržíte.

Tip č. 5: Stanovte si cíle (reálné!)

Obecné „chci zhubnout“ vám příliš nepomůže. Měli byste si stanovit o kolik kilogramů či lépe centimetrů, do jakých kalhot se chcete znovu dostat apod. Důležité je také vědět PROČ chcete zhubnout. I tady byste měli mít jasný důvod. A hlavně si nedávejte neproveditelné cíle. Jejich nesplnění totiž pouze vyústí ve frustraci a také odhodlání už se nikdy do žádného hubnutí a zdravého životního stylu nepouštět. A to by byla chyba.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat