Zvládněte bolestivou menstruaci i bez pilulek. Tyhle tipy pomohou

Jen málokterá žena byla v životě zcela ušetřena menstruačních bolestí. Většina z nás si je „užívá“ skoro každý měsíc. V dnešní uspěchané době samozřejmě nejčastěji sáhneme po pilulce proti bolesti. Ovšem i příroda má pár zaručených pomocníků!

Jak si od bolestivé menstruace pomoci bez prášků?

Obkladem

Tak jako se na bolest hlavy používá studený obklad, na křeče způsobené menstruací se hodí obklad teplý. Nejlépe v podobě staré dobré gumové láhve naplněné horkou vodou, ale také například v podobě hřejivého polštářku (z pohanky, rýže či třešňových pecek – stačí jej nahřát v mikrovlnné troubě a přiložit na bříško). Úleva zaručena!

Horkou koupelí

Od křečí umí pomoci také vana naplněná horkou vodou, do které se naložíme. Při horké koupeli se uvolní všechny svaly (včetně těch pánevního dna) a bolest ustoupí. Pokud navíc koupel doplníte nějakým uklidňujícím vonným olejem, bude vám lépe i na duchu (protože i s naší náladou si menstruace a hormony umějí pohrát).

Pohybem

Že to poslední, na co máte chuť, když je vám při menstruaci špatně, je pohyb? Pak svůj postoj zkuste přehodnotit – je totiž prokázáno, že ženy, jež sportují (i během menstruace), menstruačními bolestmi trpí mnohem méně. Jak je to možné? Při pohybu se vám rozproudí krev, vyplaví endorfiny, uvolní svaly, křeče se výrazně zmírní.

Kořením

A to konkrétně skořicí a zázvorem. Prvně jmenovaná má uvolňující účinky a zmírňuje křeče svalstva, zázvor pak dokáže rozproudit krev a zmírňuje bolest. Pokud je budete konzumovat společně (například jako zázvorový čaj se skořicí), získáte úžasný přírodní lék, který bude vaše tělo milovat.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat