Dietní mýtus zbořen: Umělá sladidla způsobují obezitu!

Obézní lidé mnohdy ve snaze zhubnout nahradí cukrem slazené produkty za ty s umělými sladidly. Jenže tím si z louže stoupnou přímo pod okap. Umělá sladidla totiž obezitu naopak způsobují. I když výrobky ochucené jimi obsahují méně kalorií, tyto potraviny zvyšují pocit hladu a chuť k jídlu. Takže člověk nakonec zkonzumuje více energie a ještě přibere.

Laboratorní experimenty prokázaly, že konzumace umělých sladidel zvýší energetický příjem o třicet procent. Jinými slovy, při konzumaci umělých sladidel se zvýší pocit hladu a tělo začne víc jíst.

Dietní nápoje a omáčky ochucené sladidly jsou tak vlastně zhoubou pro obézní, protože je nutí přijímat ještě více kalorií.

„Zjistili jsme, že v centru odměny v mozku je sladký pocit silně spojený s energetickým příjmem. Když po konzumaci sladkého nedojde k příjmu dostatečného množství energie, celý systém je v nerovnováze a snaží se rovnováhy dosáhnout, takže svého majitele nutí konzumovat více energie v dalších potravinách,“ vysvětluje doktor Greg Neely z University of Sydney.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat