Horká koupel sníží hladinu cukru lépe než jízda na kole

Lékaři osobám s diabetem 2. typu doporučují pravidelný střídmý pohyb. Jízda na kole má kupříkladu pomáhat snížit hladinu cukru v krvi, která je konstantně vyšší kvůli neúčinnosti inzulínu či jeho snížené hladině. Vědci z Loughborough ale s překvapením zjistili, že účinněji hladinu cukru v krvi sníží u osob s diabetem 2. typu horká koupel.

Doktor Steve Faulkner z Loughborough University prokázal, že koupel ve čtyřicetistupňové vodě sníží hladinu cukru v krvi o deset procent víc než jízda na kole. A zvýší energetický výdej dokonce o osmdesát procent. Jedna horká vana za hodinu spálí 126 kilokalorií v podobě krevního cukru.

„Zjistili jsme, že osoby, které se koupají, mají v průměru o deset procent nižší hladinu glukózy než ty, které cvičí, což jsme naprosto neočekávali,“ tvrdí doktor Faulkner.

Podle něj při koupeli tělo vyloučí bílkoviny teplotního šoku, které pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi a zlepšovat funkci inzulínu.

„Ačkoli jsou tyto výsledky velmi zajímavé, stále doporučujeme všem diabetikům, aby pravidelně cvičili, je to nejlepší metoda udržování dobrého zdraví,“ dodal doktor Faulkner.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat