Jednoduché změny, díky kterým se konečně zbavíte přebytečných kil

Občas stačí úplné maličkosti, abyste zaznamenali ve svém životě závratnou změnu. A o snaze shodit nadbytečné kilogramy to platí také.

Hubnutí máme většinou spojené s nutností od základů „překopat“ celý svůj životní styl. A i když u některých z nás nejspíš nic jiného nezafunguje, u spousty stačí ke zbavení se několika kil změnit ve svém životě úplné maličkosti. Které?

Pijte vodu

Jak vypadá váš pitný režim, respektive jaké nápoje do něho patří? Pokud pijete limonády, slazené minerálky, čaj nebo kávu s cukrem či džusy apod., příliš své postavě nepomáháte. Prim by ve vašem pitném režimu měla hrát čistá voda ochucená třeba kouskem ovoce nebo neslazené nápoje typu zelený či bylinný čaj. Touhle změnou přestanete dodávat organismu spousty prázdných kalorií.

Zjistěte skutečnou velikost porce

Zamyslete se nad množstvím jídla, které si dáváte na talíř. Mnoho z nás jí totiž až příliš velké porce. Zkuste proto sníst přibližně 80 % obsahu talíře a dejte si 20 minut pauzu. To je doba, po kterou trvá žaludku a mozku, aby „si vyměnily informace“ o sytosti. A tak se může stát, že po těchto 20 minutách už nebudete mít na jídlo ani pomyšlení. Spořádáte tak méně kalorií než obvykle.

Snídejte

Pokud ráno vyrážíte do práce či do školy, aniž byste svému žaludku dopřáli nějaké to sousto v podobě zdravé a vyvážené snídaně, děláte velkou chybu. Je totiž prokázáno, že lidé, kteří snídají, hubnou mnohem snáze než ti, co si snídani odepřou. Proč? Nejenže nastartují metabolismus, ale navíc přes den nespořádají tak velké množství (především nezdravého a kalorického) jídla.

Denně uberte 100 kalorií

Nemusíte zrovna hladovět, abyste hubli. Stačí, když snížíte příjem kalorií přibližně o 100, abyste zaznamenali změnu. Jak takových 100 kalorií vypadá? Třeba že si neposypete špagety kopou sýra, chipsy vyměníte za čerstvou zeleninu a namísto moukou či jíškou začnete zahušťovat omáčky a spol. zeleninou. A vynecháte dezert po obědě. Zas tak velké oběti to nejsou, co říkáte?

Plánujte, co jíte

Na každý den si rozmyslete alespoň rámcový jídelníček. A snažte se největší a nejkaloričtější jídla konzumovat ráno, dopoledne či v poledne. Budete mít totiž mnohem více času a příležitostí spálit kalorie z nich, než kdybyste si je dopřáli odpoledne a večer.

Vyrazte na procházku

Sport, respektive pohyb, je nedílnou součástí snah o zhubnutí. Ovšem pokud vás děsí představa hodinového tréninku v posilovně, můžete si oddychnout. Člověku, který se prakticky nehýbe, bude minimálně zpočátku stačit, když do svého nabytého rozvrhu zařadíte 30minutovou procházku středně rychlou chůzí. I taková maličkost už znamená rozdíl!

Porcujte si

Pokud si dopřáváte občas nějakou nepříliš dietní a nikterak zdravou dobrotu (a nikdo neříká, že byste něco takového dělat nesměli), raději si z ní odeberte přesně to množství, které chcete sníst. Proč? Je to jednoduché – máte-li chuť na trochu chipsů, odsypte si do mističky a zbytek ukliďte někam hodně hluboko do spižírny, jinak po pár minutách zjistíte, že máte ruku zabořenou do prázdného sáčku. To samé platí i o čokoládě... Když ji včas neuklidíte, už si na ní další den nepochutnáte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat