Mycí žínky jsou plné bakterií, plísní a kvasinek

Mycí a masážní žínky ze síťovaného plastu jsou posledních dvacet let obyvateli většiny koupelen. Lidé se jimi myjí rádi, protože zbavují tělo staré kůže a zároveň jemně masírují pokožku. Jenže jejich struktura a složení jsou ideálním prostředím pro množení zhoubných bakterií, plísní a kvasinek. Kdo tak tuto mycí houbu nevyhodí nejdéle po dvou měsících, zdělává si na kožní problémy.

„Žínky plné zbytků kůže pak umístíte ve sprše, kde je teplo a vlhko a okamžitě se začnou množit bakterie, kvasinky a plísně,“ tvrdí doktor J. Matthew Knight z Orlanda v rozhovoru pro Women’s Health.

Mikrobiologické testy dokazují, že po dvou až třech měsících používání masážní žínky je tato natolik zamořená choroboplodnými zárodky, že představuje hrozbu pro zdraví. Jediným způsobem, jak ji pak vydezinfikovat dokonale, je zabít mikroorganismy zářením v mikrovlnné troubě. Pomoci může také cyklus v myčce či pračce a uchovávání v suchu a na větraném místě.






Celkem 16 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat