Kokosovému oleji vstup zakázán: Kdy jej nepoužívat?

Poslední dobou se zdá, že kokosový olej se pro mnoho lidí stal synonymem zdraví a zázračného prostředku ke kráse. Jenže se ukazuje, že tomu tak vždy není.

V kterých situacích se kokosový olej nehodí?

1. Když chcete zhubnout

Stoupenci kokosového oleje vám budou tvrdit, že vám pomůže spálit kalorie a zajistí vám postavu jak ze žurnálu. Jenže to není tak jednoduché. Sám o sobě nic nezmůže. Navíc je kokosový olej poměrně kalorický, lžíce oleje obsahuje asi 117 kalorií. Takže ano, nemusíte si ho zakazovat, ale nepřehánějte to s ním.

2. Když s ním chcete plýtvat

A když jsme zmínili to přehánění – kokosový olej není 100% zázrakem, který vám zajistí zdraví. On totiž obsahuje docela velké množství saturovaných tuků. A ty nám nijak zvlášť neprospívají. Něco málo přes lžíci kokosového oleje obsahuje doporučenou denní dávku těchto tuků, již byste neměli překročit.

3. Když si čistíte zuby

Také jste četli o tom, že si máte kokosovým olejem čistit zuby? Tak tuhle radu raději neposlouchejte. Zubní pasta je mnohem zdravější. Olej prostředí v ústní dutině neprospívá. A zubům také ne. Schválně se optejte svého zubaře!

4. Když máte otevřenou ránu

Ačkoli mnozí stoupenci kokosového oleje tvrdí, že tento olej urychluje hojení, platí to jen u neporušené kůže (drobné odřeniny, suchá pokožka apod.). Pokud se například říznete nebo vás poškrábe váš kočičí miláček, neaplikujte na otevřenou ránu kokosový olej. Může zranění ještě víc podráždit.

5. Když se jdete opalovat

Kokosový olej v žádném případě nenahradí krém s ochranným faktorem, neochrání vaši pokožku před škodlivým UV zářením! Použijte ho třeba po opalování na zklidnění pleti, ale ne před opalováním.

6. Když se sprchujete

Vyměnit sprchový gel za kokosový olej? Pokožce nejspíš nijak neublížíte, ale odborníci přesto varují. Každá kapička oleje, která vám ukápne do sprchového koutu či vany, promění sprchu v nebezpečnou klouzačku. A úrazy ve vaně či sprše patří k těm nejnebezpečnějším.

7. Když smažíte

Kokosový olej se nehodí na smažení – vysoké teploty mu rozhodně nedělají dobře! A vašemu zdraví také ne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat