Kvalitní kakao denně výrazně sníží riziko srdeční choroby

Vědci z prestižní Brownovy univerzity, jedné z nejuznávanějších na světě, tvrdí, že zdravotní výhody kvalitního kakaa nelze popřít. Pravidelná konzumace této potraviny bohaté na flavonové antioxidanty totiž výrazně snižuje riziko onemocnění srdce a cév. Milovníci extra hořké kvalitní čokolády tak můžou mlsat denně. Ovšem ti, kdo mají rádi mléčnou a bílou, mají smůlu. Jejich cukrovinka naopak zdraví a zvláště srdci škodí.

Je totiž příliš bohatá na cukr a tuky a obsahuje minimum flavonických látek (bílá čokoláda vůbec žádné). Jen v případě extra kvalitního čistého kakaa či čokolád s podílem kakaa sedmdesát procent a více lze hovořit o zdravém mlsání.

Podle profesora Simina Liua účinkují kakaové flavony také jako prevence diabetu typu 2 a zvyšují průtok krve orgány, do nichž tak proniká více kyslíku a živin. Kakaové flavony také snižují hladinu nezdravého cholesterolu s nízkou hustotou a zvyšují hladinu zdravého s vysokou hustotou.

„Výsledky našich studií ale nelze v žádném případě vztáhnout obecně na čokoládu a jiné čokoládové cukrovinky a bílou čokoládu, týká se skutečně jen extra hořké s nejvyšším podílem kakaa s minimem cukru a dalších přídavků,“ varuje profesor Liu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat