Prostreno.cz

Co na unavené nohy? Vyzkoušejte kuchyňskou sůl

Nejen kadeřnice, servírky nebo třeba věčně sedící úřednice znají ten nepříjemný pocit těžkých a bolavých nohou. Taky patříte k těm, kdo už vyzkoušel všechno možné a nemožné? Tak schválně, vsadili jste na obyčejnou sůl? Uleví vám!

Do práce se chodit musí. Jenže na konci dne přichází pálení, bolest, otoky, únava nohou. První, co člověka napadne, je trochu si je promasírovat nebo namazat nějakým krémem z lékárny, který by jim měl ulevit. Pokud zabírá, je to jedině dobře. Ale co když ne? Určitě je lepší soustředit se spíš na příčinu než důsledek.

Genetické dispozice i civilizační choroby

Ta se obvykle nachází u nadváhy, nevyvážené stravy (tuky, cukry) nebo nedostatečného přísunu tekutin. Proto pokud máte s dolními končetinami potíže, je nutné pravidelně cvičit (chodit nebo běhat), omezit alkohol a solení jídla, vyhýbat se botám s příliš vysokými podpatky a dávat si pozor na to, aby v momentech, kdy to bude možné, byly vaše nohy vypodložené (ideálně několik centimetrů nad úrovní srdce). V případě, že opravdu celé dny jen sedíte, snažte se co nejčastěji chodit: pro kávu, k tiskárně, na toaletu – třeba si jen umýt ruce. A jak je to s tou solí?

První pomoc v nouzi. Lázeň, která funguje

Než si koupíte drahé mazadlo z lékárny, zkuste tip našich babiček, které nedaly dopustit na ulevující koupel nohou ve slané vodě. Do lavoru napusťte tak akorát teplou vodu (horká neprospívá!) a vsypejte sůl. Jaké množství? Voda by měla být o dost silnější než moře… Unavené nohy se následně omývají, nicméně jen pokud je kůže zdravá. S puchýři, odřeninami a otevřenými ranami se samozřejmě slané vodě vyhněte! Až lázeň vychladne, vypodložte si nohy a chvíli odpočívejte. V případě potřeby celý proces opakujte ještě jednou.

Tip: Slaná voda má všestranné použití. Kloktání slanou vodu je skvělé při zánětech v krku, vlažná slaná voda ulevuje od rýmy, lžička soli rozpuštěná ve vodě působí proti pálení žáhy, dále je vhodná na zuby a ústní dutinu a sklenice vody vypitá časně ráno s přídavkem kuchyňské soli funguje jako skvělé projímadlo, pokud máte problémy s vyprazdňováním. Obyčejná sůl je prostě dostupný a levný zázrak, který nechybí snad v žádné rodině. Používejte ji pro své zdraví!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat