Prostreno.cz

Letos o Vánocích zhubnu. Poradíme vám jak na to

Většina z nás si před svátky slibuje, že během nich nepřibere. Proč ale nevyužít Vánoce ke splnění snu o shození několika kilogramů? Jsou k tomu tou nejlepší příležitostí!

Zdaleka neplatí, že přes zimu musíme všichni přibrat. Nemusíme. A navíc jsou Vánoce příležitostí k nastartování cesty ke štíhlejší postavě. Většina z nás je přes svátky doma, a tak má svůj jídelníček i program ve svých rukou. Jak zhubnout, aniž bychom si museli odpírat všechny ty dobroty, co na nás na sváteční tabuli čekají?

Začněte hned ráno

Jen co se probudíte, vypijte sklenici teplé vody s čerstvě vymačkanou šťávou z poloviny citronu. Ta totiž dokáže nastartovat metabolismus jako máloco, a tak budete spalovat tuky mnohem efektivněji.

Žádné přidávání

Předsevzít si, že namísto tradičních českých vánočních dobrůtek budete přes svátky chroupat saláty, je nerealistické a k ničemu nevede (jen k tomu, že ho porušíte, budete mít ze sebe špatný pocit a z frustrace spořádáte, na co přijdete, protože „to přece stejně nemá cenu“). A tak na to jděte chytřeji. Prostě si nandejte menší porci slavnostní večeře či oběda, v žádném případě si nepřidávejte, a když budete mít hlad…

…mějte po ruce zeleninu a ovoce

Dojíst se něčím zdravým je mnohem snazší, než být odkázán jen na saláty apod. A tak když budete mít na něco chuť nebo hlad, prostě sáhněte po zelenině nebo ovoci, případně je doplňte oříšky (několika), jogurtem (bílým) apod.

Pozor na cukroví

Odolat tácům s rohlíčky, lineckým, pracnami, perníčky apod. by sice bylo ideální, ale nejspíš se vám to nepovede. Co s tím? Nikdy nenadávejte cukroví na tácy či mísy mnoho, prostě jen pár kousků, a nedoplňujte ho, pokud se zcela nesní. Zkusit můžete letos i alternativní recepty na tradiční cukroví. Případně můžete ubrat či nahradit některé z těch nejméně postavě nakloněných ingrediencí (mouka, cukr, máslo).

Koukejte na hodinky

A zapomeňte na noční výlety do lednice (platí to i tehdy, když se vrátíte nad ránem z večírku), přejídání po osmé hodině večerní, případně nepřetržité mlsání po celý den. Mezi jídly by měla být 3hodinová „pauza“. A namísto cukroví k svačině sáhněte raději po něčem zdravějším (stejně už jste ho mlsali po obědě ke kávě, tak co).

Záludné návštěvy

Vánoce jsou plné společenských událostí – večírky, návštěvy příbuzných, rodinné sešlosti… A to je pro snahy o štíhlou linii vždycky pořádná výzva. Opět platí, že si nemusíte nic zakazovat, jen opatrně při ochutnávání. Platí malé porce a…

…zásoby s sebou

Mějte v tašce připravenou nějakou zdravou, nízkokalorickou svačinku, kterou budete moci v nestřežený okamžik sezobnout, a tím se vyhnete zvědavým pohledům tetičky, až jí budete tvrdit, že si nemůžete přidat další kus kachny a knedlíky, protože už nemůžete, a přitom vám bude za dvě hodiny kručet v břiše. Hladovění je ostatně to nejhorší, co pro své tělo můžete udělat!

Domácí tělocvična

Venku zima a plískanice, že by psa nevyhnal, a tak se jen těžko přinutíte jít běhat (pokud ano, smekáme). Zacvičte si pěkně v teple domova! Pusťte si hudbu a cvičte nebo si tančete do rytmu. A jen co se vyčasí, vyrazte na procházku. Protože i chůze je pohyb, který vašemu tělu pomůže!

Chytré přípitky

K vánočním svátkům, silvestru a vítání nového roku patří také zvýšená spotřeba alkoholu. A ten je přímo „nacpaný“ prázdnými kaloriemi, které dokáží s postavou nepěkně zatočit. A tak na to letos jděte chytře. Nikdo neříká, že si nemůžete u stromečku zpříjemnit náladu vínem nebo si připít na silvestra. Ale v ostatní dny zkuste odolávat, jak to jen půjde. A když to nepůjde, usrkávejte sklenici bílého vína (ideálně střiku). Věřte, že Vánoce a spol. si užijete i s čistou hlavou!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat