Komentáře k článku

deeana 15.01.2017

ještě jsem nezkoušela

heenna 09.01.2017

je to plne chemie...vetsinou a umelych sladidel

helus 09.01.2017

Tyto nápoje nepiji,nechutná mi.

verrca 09.01.2017

nepiju

alenab 09.01.2017

tak tohle jsem nikdy neřešila. Proteinové nápoje jsem snad ani neochutnala.

Nepotřebuji držet žádnou dietu ani je neuznávám.Proteinové nápoje mi nic neříkají.:-/:-/

Jitka 08.01.2017

Krera studie poslouzila jako zaklad tohoto clanku? Hadam, ze nejmenovana, ci mozna neexistujici?

Musíte zadat své jméno 08.01.2017

Bílkoviny (aminokyseliny) tělo umí štěpit na amoniak a cukr. A z cukru si tělo udělá tuk... :-)

Amatar Musíte zadat své jméno 08.01.2017

ROFL resynteza bílkoviny na glukozu je jen ve stavu jako třeba kotoza a rozhodně to není běžný stav. Radši takový články nepouštějte ani mezi lidi když o tom nevíte ani prd akorát někomu ublížite. Tohle je fakt vrchol nerozumu. Už vás prosdíleli do největší fitness skupiny v CZ/SK a směje se vám půlka národa včetně nejuznávanějších poradců přes výživu.

amonym Amatar 09.01.2017

https://cs.wikipedia.org/wiki/Odbour%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD_aminokyselin Degradace jednotlivých aminokyselin Dochází k odbourávání uhlíkaté kostry, ovšem na všechny aminokyseliny mají tuto kostru stejnou, proto existuje více metabolických drah. Celkově vzniká 7 různých meziproduktů (Krebsova cyklu, přes který se odbouráván uhlík). Záleží na tom, zda jsou aminokyseliny glukogenní, ketogenní nebo glukogenní i ketogenní. Glukogenní – vznik takových meziproduktů, které lze využít pro syntézu sacharidů Ketogenní – vznik produktů využitelných pro syntézu mastných kyselin a ketolátek Glukogenní i ketogenní – poskytují oboje Cesta odbouráváním na pyruvát – alanin, serin, glycin, treonin, cystein Cesta odbouráváním na oxalacetát – kyselina asparagová, asparagin Cesta odbouráváním na 2-oxoglutarát – arginin, prolin, glutamin, histidin Cesta odbouráváním na sukcinyl – CoA – methionin, izoleucin, valin Cesta odbourávání na acetyl – CoA – leucin, fenylalanin, lysin, tryptofan, tyrosin[3]

Amatar amonym 09.01.2017

jj a todle se děje ve chvíli kdy mozek nema glukozu a potřebuje jí ale co to mění na tom co sem napsal? :-D napsal sem snad že to je možný ale jenom v krizovvym stavu nebo to tam nemáš?

anonym Amatar 10.01.2017

Děkuji za vysvětlení. Co se tedy děje s amk při nadbytečném přijmu bílkovin? Co se děje se skelety amk po biodegradaci svalu, pokud nejsou použity pro resyntezu neesenciálních amk? Po dlouhé době jsem zase otevřel Vodrážku. 4.3.6. Buněčný pool amk .... amk , které se nepoužily pro syntézu bílkovin a jiných biomolekul, nemohou být skladovány jako mastné kyseliny nebo glukóza, ani z organizmu vyloučeny. Tyto přebytečné amk jsou užity jako metabolické palivo nebo jako stavební materiál v procesu glokogeneze... Prvotní tezí jsem to hooodně zjednodušil, ale myslet si, že bílkoviny v těle čekají až budou potřeba, nebo že je tělo vyloučí jako vitamín C, je minimálně naivní. Udělal jsem přesně to, co jsem nechtěl. Na článek pro úplné laiky reaguji vysokoškolskou biochemií.

Tina 08.01.2017

Proteiny dávám do ranního koktejlu,plus banán,ovesné vločky a kefír,jinak se v jídle neomezuji,dolů 8 kg. Výška 170,váha 60,podíl tuků 18%,za to jsem dostala vyhubováno. Životní styl jsem neměnila,dvakrát týdně volejbal. Jedna maličkost,letos mi bude šedesát. Vlastně jsem se projedla ke štíhlosti.

Neverim svym vocim 08.01.2017

Z bilkoviny tuk??jako vazne???

ikski 08.01.2017

Combat Powder 35 g energetická hodnota 588 kJ/140 kcal kolik bych toho musel vypit, aby se po tom dalo pribrat ? Autor by se mel probrat.

Laik ale né úplnej blbec 08.01.2017

Nejsem super odborník na výživu, ale tento článek je úplný nesmysl.

kattkaa 08.01.2017

nikdy jsem je nepila

vivi11 08.01.2017

stačí se nepřejídat a trochu se hýbat...

konatovka 08.01.2017

Dieta není opravdu ten správný způsob jak zhubnout, jo-jo efekt je jistý. Chce to zdravý jídelníček a dostatek pohybu, píšu to z vlastních zkušeností. Proteinové nápoje já vůbec neuznávám.:-O

snegurka 08.01.2017

Ty koktejly nemusím.

Tomáš 08.01.2017

*6* když jsou lidi zabedněnci a nic nedělají a jen žerou proteiny tak jasně že je tam i hromada tuků a sacharidů. Kdyby se na to lidi vybodli a koupili si místo těhlech blbostí radši nějakej spalovač (https://fitkram.cz/grenade-thermo-detonator-3813) udělají líp. Samozřejmě s touhle stravou těžko... Když už se chcete cpát proteiňákama a občas hůř i gainerama tak si na to pořiďte odborníka, který vám poradí.

Nebud ovce Tomáš 08.01.2017

Vygoogluj si pravé učinky "spalováčů" a pak pochopíš, že je to z časti jen marketingová věc. Vůbec ti nepomůže spálit tuky. Googluj co je to energeticky přijem vs výdej.

anonym 08.01.2017

„Největší chybou, kterou amatérští sportovci a fitness nadšenci dělají, je ta, že si proteiny míchají s ochuceným mlékem plným cukrů a tuků. Z takového nápoje se spíš přibírá podkožní tuk, než budují svaly,“ Aha, takže se nepřibírá díky proteinům, nýbrž díky tomu, že se to míchá s ochuceným mlékem plným cukrů a tuků. Takže nadpis a článek celkově je vskutku užitečný a zase se někdo jen nudil, tak napsal pár řádků o ničem. Pracuji ve fitku a sám se věnuji posilování. Neznám nikoho, kdo by si míchal proteinový koktejl s ochuceným mlékem...

Víťa 08.01.2017

Kulturisté až 2,5g denně ? Jako kulturista mám v dietě cca na kg 5g bílkovin ...

Musíte zadat své jméno Víťa 08.01.2017

cca 80kg×5g/kg=400g bílkovin (cca 2kg masa). To stejně neuložíš.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat