Cviky, které se dají provádět i v kanceláři během pauzy

Že v kanceláři trávíte příliš mnoho času, a proto vám nezbývá čas na cvičení? Tak spojte dvě věci do jedné a v kratičkých pauzách proveďte pár variací během pracovní doby. Jaké možnosti máte k dispozici?

„Nemám čas.“ Tak právě tohle je jedna z nejčastějších šesti výmluv, kterými lidé omlouvají nedostatek fyzické aktivity. Přitom stačí tak málo. Udělat si malé pauzy a hýbnout sebou klidně i v kanceláři. Všechno jde, jen když se chce! Nevěříte?

Šikmé břišní svalstvo

Posaďte se zpříma na židli a v každé ruce držte knihu nebo cokoli, co neváží méně než papír. Paže napněte do stran. Důležité je, aby kolena (nejlépe i obličej) směřovala během celého cvičení dopředu. Otočte horní část těla v bocích co nejdále doprava. Paže se pohybují zároveň. Vraťte se do výchozí pozice a otáčejte horní částí těla opačným směrem. Cvičení provádějte v rychlém, rytmickém tempu.

Pas a cvik na odstranění pneumatik

Postavte se a rozkročte nohy na šířku ramen. Paže nechte volně viset. Kmitněte horní částí těla doleva a levou ruku natáhněte co nejvíce dolů podél kolena. Horní část těla neohýbejte dopředu. Pro napřímení namáhejte vědomě šikmé břišní svalstvo. Při ohýbání a napřimování musíte znatelně cítit stah svalů v levé části pasu. Totéž proveďte i na pravou stranu. Jedná se o dvě sady po patnácti opakováních.

Boxování s hlavou střemhlav dolů

Doširoka se rozkročte a upažte do stran. Ruce jsou zaťaty v pěst. Ohněte horní část těla dolů a boxujte pravou rukou k levé noze a naopak. Druhá paže směřuje vždy ke stropu. Při změně stran se nenapřimujte. Hlava cvičí současně a vždy ve směru boxující ruky. Desetkrát se dotkněte každé nohy. Pak se napřimte a udělejte si krátkou pauzu. Nejméně dvě sady.

Protažení nohou

Vstoje ohněte pravou nohu, pravou rukou uchopte kloub chodidla a táhněte patu co možná nejblíže k hýždím. Napětí musí být citelné v přední horní části stehna. Deset sekund vyčkejte a vyměňte nohy.

Protažení krku

Naklánějte hlavu nejprve k levému a poté k pravému ramenu. Můžete jemně zatlačit rukou, ale vyhněte se urputné síle. Potom hlavu nakloňte šikmo, zkrátka se podívejte směrem ke svému koleni. Postupně vystřídejte obě strany.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat