Zelený čaj. Poznejte všechny jeho přednosti

Všichni už jsme slyšeli, že zelený čaj patří k vůbec nejzdravějším nápojům, které můžeme našemu tělu dodat. Ale víte vlastně, proč tomu tak je? Máme pro vás 5 důvodů, proč tenhle zázrak zařadit do pitného režimu každý den!

Důvod č. 1: Nastartujete metabolismus

Proč je zelený čaj tak oblíbený u modelek a celebrit, které si hlídají váhu? Protože tento nápoj dokáže s metabolismem skoro zázraky. Pokud se snažíte zbavit přebytečných kilogramů, ale navzdory upravenému jídelníčku i pohybovému režimu nejsou výsledky takové, jaké byste si představovali, může být na vině právě zpomalený metabolismus. Jak ho probudit? Dopřejte si alespoň jednou denně šálek zeleného čaje. I když zdravý životní styl nenahradí, hodně mu dokáže pomoct.

Důvod č. 2: Prospějete očím

Šedý zákal trápí spoustu lidí. A bohužel toto onemocnění může vést v konečném důsledku až k oslepnutí. Nejlepší je samozřejmě šedému zákalu předcházet. Právě zelený čaj se v různých studiích ukázal jako skvělý pomocník. Obsahuje totiž spoustu antioxidantů, které našemu zraku (a nejen jemu) prospívají. Kam se hrabe mrkev!

Důvod č. 3: Budete chytřejší

Pití zeleného čaje prospívá i našemu mozku. Zlepšuje mozkové funkce a v kombinaci s kofeinem, který čaj obsahuje, dokáže dodat pořádnou dávku energie. Potřebujete zlepšit soustředění nebo paměť? Sáhněte po šálku zeleného čaje. Čeká vás důležitá porada či zkouška ve škole? Pro takové situace je zelený čaj úplně ideální. Osvěží a ještě vás pořádně „nakopne“. Zapomeňte na nezdravé energetické drinky – tohle je spojenec právě pro vás!

Důvod č. 4: Uleví se vám při alergii

Také patříte k lidem, kteří od jara do podzimu spotřebují hory kapesníků, kýchají, kašlou a slzí, kdykoli projdou kolem kousku přírody? Pak zkuste dát šanci zelenému čaji. Alergie vás bohužel zbavit nedokáže, ale umí alespoň zmírnit některé její projevy. A i to se počítá! Ovlivňuje totiž enzymy odpovědné za některé alergické reakce v těle (především typu alergická rýma) a jeho pravidelné pití by vám mělo ulevit.

Důvod č. 5: Budete zdravější a krásnější

Množství prospěšných látek, jež zelený čaj obsahuje, se podílí na celkovém zdraví organismu. Antioxidanty ovlivňují celou řadu funkcí lidského těla, hrají roli v prevenci spousty závažných onemocnění. Zelený čaj působí protizánětlivě, je spojován s ochranou před kardiovaskulárními, ale i některými nádorovými chorobami.

Jeho přednosti ale oceníte i v péči o tělo „zvenčí“. Omývání zeleným čajem prospívá pleti, vatové tampónky namočené ve studeném čaji zatočí s kruhy pod očima…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat