Hubněte i bez cvičení. Tyhle aktivity ho nahradí

Nejste zrovna nadšenci do sportu, a tak vás večery strávené v posilovně či poskakováním doma před obrazovkou s fitness videem nějak nelákají? Ačkoli je pohyb pro hubnutí klíčový, občas ho můžete i nahradit nějakou jinou činností, při které spalujete kalorie téměř jako v posilovně.

Které nesportovní aktivity se mohou jako pohyb klidně počítat?

Nákupy

Než projdete celé nákupní centrum, docela se zapotíte. A to doslova! Chůzí spálíme asi 200 kalorií za hodinu, takže odpoledne strávené nákupy, kdy jsme prakticky celou dobu na nohou, už se také počítá. Navíc si můžete tuhle činnost ještě zintenzivnit – choďte po schodech (žádné eskalátory a výtahy) a zapomeňte na vysedávání v kavárně s něčím dobrým na zub.

Uklízení

Také velký úklid nám dokáže dát pořádně do těla! Pobíhání s mopem, hadrem či vysavačem, posouvání nábytku, lezení po výškách, přenášení věcí… Zkrátka při uklízení jsme v jednom kole a rozhodně nelenošíme, během hodiny se – v závislosti na tom, čemu se věnujeme – zbavíme 120 až 230 kalorií. Takové sobotní gruntování si s cvičením nijak nezadá.

Vaření

Jste nadšenci do vaření? Možná to není ta nejlepší zpráva pro vaši postavu (všechno to ochutnávání a hodování se – zvláště milujete-li tradiční českou kuchyni – může na kilogramech projevit), ale na druhou stranu, i touto bohulibou činností spálíte nějaké ty kalorie. Za půlhodinku je pryč 75 kalorií. Ano, i krájení surovin, míchání omáčky či odmývání nádobí je pohyb!

Sezení

Ano, čtete dobře. Pokud už jste připoutaní k židli (například musíte zpracovat důležitou zprávu apod.), snažte se tento čas proměnit v nějaký ten pohyb! Jak? Různě zatínejte svaly (například na stehnech, hýždích apod.), narovnávejte ramena, pod stolem cvičte nohama… Zkrátka jen tak pasivně nedřepte, ale využijte všech možností pro spálení aspoň hrstky kalorií! Z dlouhodobého hlediska to pohyb sice nenahradí, ovšem člověk musí umět vykřesat něco pozitivního z každé situace, že...

Mytí auta

Pořádně nablýskat svého miláčka na čtyřech kolech dá také zabrat – během půlhodinky se zbavíte 135 kalorií. A to už je docela slušná nálož!

Cesta do práce

Začali jsme chůzí, a tak jí také skončíme. Pokud chodíte do práce, máte k tomuto pohybu jedinečnou možnost. Zkrátka auto zaparkujte ve větší vzdálenosti od zaměstnání, z autobusu či jiného dopravního prostředku vystupte o nějakou tu zastávku dříve… A cestou z práce si to zopakujte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat