Zvyknout si na nový sport trvá sedm týdnů, začít jíst zdravě třicet dní

Zvyky a zlozvyky. To jsou jakési protichůdné činnosti, první považujeme za pozitivní a podporujeme, druhé za negativní a snažíme se jich zbavit. Vykořenit ze svého života zažité zhoubně působící chování je náročnější než si zvyknout na něco nového, co nám může pomoci. A britští psychologové spočítali, že začít s novým sportem a zvyknout si na něj trvá sedm týdnů, začít jíst pravidelně a zdravě vyžaduje třicet dní zvykání. Navyknout novému zaměstnání zabere osm týdnů a začít vařit novou specialitu popaměti vyžaduje v průměru šest opakování.

Naopak přestat s nějakým zlozvykem – kupříkladu skoncovat s čokoládou či cigaretami – zabere v průměru jednapadesát dní. Začít dodržovat nový jídelníček ale polovinu tohoto času, třiadvacet dní.

Tři čtvrtiny dospělých mají tendenci svá předsevzetí vzdát. Z průzkumu mezi dvěma tisícovkami Britů vyplývá, že sedm z deseti dospělých se snaží naučit novým věcem, které zlepší jejich život.

Zvyknout si na nové kurzy cvičení vyžaduje šest návštěv, na novou posilovnu sedm návštěv, na pravidelné pauzy na jídlo osm dní, na vaření vlastních večeří šest dní, na konzumaci jídla v klidu sedm dní, na novou knihu jednadvacet stránek, na nový film třináct minut, na nové zaměstnání osm týdnů, na nový tvořivý koníček šest týdnů, na nový sport sedm týdnů, na nový seriál dva díly, na výuku hry na hudební nástroj či nové jazykové lekce osm týdnů.

Aby sport bavil

Abychom nový sport nevzdali dřív, než mu opravdu propadneme a než se začne na našem zdraví či postavě projevovat, měl by nás především bavit. Že jste takový ještě nenašli? Pak zkuste tanec! Ano, čtete správně. Proč právě tanec?

Hodina intenzivního tance, v ideálním případě bez přestání, vás dokáže připravit až o 2000 kilojoulů. Výdej kalorií i vliv na formování postavy je téměř totožný s aerobikem. Samozřejmě záleží na druhu tance, ale jedno je jisté – přihlaste se do kurzu a kila budou dolů padat sama!

Jde to i o samotě

V první řadě je třeba zvážit, jestli navštěvovat hodiny jako jednotlivec, nebo s partnerem. Záleží na tom, co vám bude milejší. A také jak se k tomuto nápadu bude stavět váš protějšek. Naštěstí si poradíte za každé situace! Jako „soukromník“ máte tyto možnosti…

Tance pro jednotlivce jsou různorodé a od toho se odvíjí i tempo „akce“. Moderním hitem jsou kurzy stepu, step aerobiku či irských tanců. Jedná se o fyzicky náročnější cvičení, které posiluje stehna, zpevňuje zadní partie a neuvěřitelně zlepšuje fyzičku.

Pokud vás trápí nějaký faldík na břiše, vrhněte se na tance břišní. Vytvarují oblast okolo bránice, ale „protáhnou“ záda i ramena. Také upevní pánevní dno a údajně zbavují i stresu.

Další alternativou je zumba. Kroky jsou jednoduché, zato velmi účinné. Není lepší recept na snížení tělesného tuku!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat