Mlsejte zdravě. Jak si vychutnat zmrzlinu bez výčitek

K létu prostě zmrzlina patří. Jenže často je plná cukru, tuku a někdy i látek, jež naše tělo rozhodně nepotěší. Jenže vzdát se zmrzliny nadobro? To by dokázal jen málokdo. A navíc by to byla vážně škoda. Naštěstí existují způsoby, jak ledovou pochoutku mlsat bez výčitek.

Dobrota v mrazáku

Pokud máte rádi ovocné zmrzliny, není nic jednoduššího než vzít své oblíbené plody, rozmixovat je, v případě potřeby zředit vodou a nalít do formiček na nanuky (zralé ovoce nemusíte ani přislazovat). Po pár hodinách v mrazáku budete mít úžasnou zmrzku kdykoli po ruce. A co víc, díky takovýmto domácím nanukům prospějete svému zdraví!

Jste spíše na smetanové zmrzliny? Nechejte v oněch formičkách zmrazit například jogurt se svým oblíbeným ovocem. Nejspíš bude o něco kaloričtější než čistá ovocná dřeň, ale zase tělu dodáte další živiny. Takže žádné výčitky!

Pozor na vylepšení

Občas není takovým problémem (tedy co se složení či počtu kalorií týče) ani tak samotná zmrzlina jako to, co všechno si k ní objednáme navíc. Namočit v čokoládě, polít karamelem, polevou nebo sirupem, posypat barevnými cukrovými kuličkami… Zkuste si mraženou pochoutku vychutnat jen tak. Možná zjistíte, že jste se celé roky ochuzovali o úžasnou chuť, již jste přebili dalšími a dalšími přísadami.

A jak chcete velkou?

Je to takové spiknutí zmrzlinářů. Když konečně vystojíte frontu na točenou, zeptá se vás usměvavá slečna, jak velkou zmrzlinu chcete. Upřímně, pokušení objednat si tu největší velikost, co existuje, odolá málokdo. Ale zkuste to. Snížíte výrazně nálož kalorií, které svému tělu nadělíte.

To ostatně platí i o nanucích ze supermarketu. Určitě najdete nějaký, který svými rozměry nepřipomíná menší světadíl. Vždyť jde především o chuť, ne o velikost!

Neohrožená dieta

Pokud víte, že co se velikosti a množství zmrzliny týče, nemáte právě silnou vůli, porozhlédněte se v obchodě po nějaké nízkokalorické. Ano, i na dietáře a dietářky výrobci zmrzliny mysleli, a tak v mrazáku jistě nějakou vhodnou najdete. Jen si u takových výrobků pečlivě přečtěte složení, abyste si byli jistí, že si z obchodu neodnášíte nějakou „náhražku“.

Výčitky stranou

Na závěr je třeba zdůraznit, že zmrzlina k létu prostě patří. A tak si tuhle pochoutku prostě občas dopřejte. Hlavně si nic nevyčítejte!

Tip: Banánová „zmrzka“

Vyzkoušejte úžasnou banánovou zmrzlinu! Vezměte zralý banán, nakrájejte jej na tenká kolečka a ta pak nechte nejméně dvě hodiny v mrazáku. Až budou zmrzlá, nasypte je do mixéru a rozmixujte. Směs nandejte do mističky či kornoutku (máte-li pocit, že je rozmixovaný banán příliš „tekutý“, dopřejte mu ještě chvíli v mrazáku), posypte trochou skořice a nasucho opraženými, nadrobno nasekanými oříšky. Téhle dobrotě prostě neodoláte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat