Chybí vám vitamin C? Tato varování svého těla nepřehlížejte

Vitamin C patří k nejdůležitějším látkám, jež bychom svému tělu měli dodávat v maximálním možném množství. Podílí se totiž na celé řadě důležitých procesů v organismus, ovlivňuje zdraví, imunitu, ale i naši krásu.

Bohužel spousta lidí si na tento vitamin vzpomene jen tehdy, když se o ně pokouší chřipka. A to je chyba. Dlouhodobý nedostatek „céčka“ může vést ke spousta obtíží. Nepřehlížíte varovné signály svého těla, že byste měli příjem vitaminu C zvýšit?

Modřina sem, modřina tam

V podstatě jen o něco ťuknete, a už se vám vaše tělo odmění pořádnou modřinou? Příčin, proč jste k podlitinám náchylní, může být spousta, nicméně nedostatek vitaminu C bývá jednou z nejčastějších. Tak pěkně vyrazte do obchodu pro citrusy, ale také papriky nebo brokolici.

Už zase ta červená

Není žádnou výjimkou, že v kapesníku skrýváte zrádnou krev? Ani to není úplně normální stav. I zde může být jedním z důvodů deficit „céčka“. Snažte se ho svému tělu dodávat v potřebné dávce. Pokud by krvácení z nosu ani tak nechtělo zmizet z vašeho života, poraďte se s lékařem.

Nekonečná únava

Nesvádějte špatnou náladu a nedostatek energie jen na podzimní splíny a nevlídné počasí! Zkuste si udělat zásoby ovoce a zeleniny a uvidíte, jak vám hned bude lépe na duši i na těle. Nedostatek vitaminu C se totiž může negativně projevit i na naší náladě a únavě.

Jak kousat

Nemůžete pořádně kousat, protože máte oteklé a bolestivé dásně? Možná je na vině, že svému tělu nedodáváte dostatek vitaminu C. Pomáhá totiž dásně posilovat a také chránit před bakteriemi, které jim nesvědčí.

Kde se vzaly vrásky

Vypadá vaše pleť unaveně, je bez jiskry, podrážděná, případně zarudlá a snadno vysychá? Nejspíš jí nedopřáváte dostatek „céčka“. Tento vitamin je totiž nezbytný pro tvorbu kolagenu, který je zas důležitý pro vaši krásu.

Splašená váha

Koukáte nevěřícně na svou osobní váhu, která ukazuje zase nějaké to kilo navíc? Pak vězte, že vitamin C se v těle podílí i na spalování tuků. A tak máte-li ho nedostatek, je pro vás přibývání na váze mnohem snazší než hubnutí. O důvod víc dát větší šanci ovoci a zelenině!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat