Nepříjemné alergické vyrážky. Jak zmírnit svědění a otoky?

Studená voda nebo jedlá soda? Ano, i tohle dokáže nepříjemnému svědění rázně zatnout tipec. Stejně jako kokosový olej s hydratačními účinky či obyčejné ovesné vločky. Jen musíte vědět, jak tyto léčivé fígle použít!

Jste alergik? Pak jste pravděpodobně ve svém životě vyrážku zažili nesčetněkrát. Možná ji způsobila konzumace určitých potravin, které váš organismus zkrátka odmítá tolerovat. Nebo nějaký vnější faktor, na něhož jste citliví. Tak či tak, je dobré vědět, že máte i jiné možnosti, než pekelné svědění a zarudnutí pokožky „řešit“ mastičkou a prášky z lékárny. Jaké domácí prostředky se přímo nabízejí? Do těchto byste to možná ani neřekli – přesto spolehlivě fungují!

Studený obklad? Banalita, ale pomáhá

Chlad dokáže zmírnit „vaše svědivé“ trable. Je to vlastně jeden z nejjednodušších prostředků, kterému se v krizi můžete bez obav „svěřit do rukou“. Ať už využijete balíček zeleniny, co máte v mrazáku nebo kostky ledu zahalené v utěrce, po přiložení „balíčku“ na postiženou oblast pocítíte nesmírnou úlevu. Už za několik málo minut!

Kokosový olej. Ten není jen na vaření

Máte doma „kokosák“? Tak sem s ním! Tenhle olej působí jako přírodní hydratační krém s antimikrobiálními vlastnostmi, které pomáhají chránit kůži před vznikem plísňových nebo bakteriálních infekcí. Jedná se tedy o léčivý dotek se vší parádou. O tom, že vás bolístka bezprostředně po aplikaci konečně přestane svrbět, vůbec nepochybujte.

Ovesné vločky. Zaručená podpora hojení

Trpíte-li na vyrážky, je vždycky dobré mít po ruce ovesné vločky. Proč patří do povinné výbavy domácí lékárničky? Snadná odpověď –  vločky obsahují antioxidanty a zároveň působí protizánětlivě, takže jako ošetření podrážděné pokožky fungují více než spolehlivě. Připravte si ulevující obklad tím, že smícháte dva až tři šálky se studenou vodou. V tekutině si pak namáčejte kousek čisté tkaniny, kterou si budete přikládat na „místo činu“.

Jedlá soda. No vážně

Asi není domácnost, kde by jedlá soda alespoň občas nepřišla na řadu. Ovšem málokdo z jejích uživatelů ví, že hydrogenuhličitan sodný, jak zní odborný název, se jako ulevující prostředek používá již celá desetiletí. A stačí tak málo! Rozmíchejte sodu ve vodě do konzistence pasty a získané „těsto“ si naneste tam, kam je potřeba. Nechte „medikament“ působit, ideálně do té doby, než zaschne. Potom smyjte pozůstatky a užijte si příjemný pocit bez nutkání ke škrábání.

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na oběd

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat