Úplná abstinence udělá s tělem zázraky

Pohráváte si s myšlenkou, že zkusíte abstinovat? Není to totiž vůbec špatný nápad. Prý tak snížíte riziko rakoviny, zlepšíte své vyhlídky ohledně hubnutí a ještě podpoříte mozkové funkce!

Dát si sem tam dvě deci vína či půllitr piva je v pořádku. Ostatně, to po dlouholetém bádání a mnoha sporech pochopili i vědci, kteří tvrdí, že občasná konzumace alkoholu není žádný hřích. Ovšem trochu jiná písnička je to v případě, že jeden hledá pravdu na dně sklenky vícekrát za týden, byť po troškách. Pro takové fanoušky „metly lidstva“ mají lékaři jasné doporučení týkající se naprosté abstinence. Těm, komu by snad k tomuto kroku chyběla patřičná motivace, nabízejí experti výhody, které jim nulová spotřeba alkoholu přináší. Například?

Suché pysky jako záruka štíhlých křivek? Prý ano!

Nepijte a k večeři si budete servírovat mnohem menší porce. Tak nějak laicky, srozumitelně a „lidsky“ by se dal citovat závěr jisté americké studie. Výzkumníci, kteří ji mají na svědomí, tvrdí, že „ohnivá voda“ obelhává smysly, takže je po ní člověk citlivější na pachy linoucí se z jídla. To vede k většímu pocitu hladu a touze po dalším a dalším soustu. Váhové následky plynoucí z takového pokušení si asi dovedete představit…

Lepší přemýšlení a kreativita jako hrom

Voda má sice „nic moc“ chuť, ale jedno se jí upřít nedá – když ji budete popíjet místo tekuté „metly lidstva“, dočkáte se bystřejšího přemýšlení, rychlejšího rozhodování a zlepšené koncentrace. Poznatky výzkumu publikované v odborném časopise The New England Journal of Medicine, uvádějí, že alkohol má z dlouhodobého hlediska škodlivý účinek na kognitivní schopnosti, přičemž míra poškození závisí na frekvenci a množství jeho spotřeby.

Menší riziko závažného onemocnění

Asi by se nenašel nikdo, kdo by se neobával rakoviny – jednoho z největších strašáků dnešní doby. Údajně ale existuje způsob, jak se jí vyhnout. Chcete znát to tajemství? Prevenci představuje definitivní abstinence. Alespoň tedy podle americké lékařky Sally Norton.

„Pokud někdo konzumuje sedm a více alkoholických nápojů týdně, vystavuje se zvýšenému riziku rakoviny o 40 %. Limity se v závislosti na pohlaví absolutně neliší. Největší nebezpečí pochopitelně hrozí lidem, kteří pijí pravidelně,“ nešetří děsivou prognózou výše jmenovaná specialistka.

Zdroj: nejm.org, sallyknorton.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat