Esenciální oleje, které vám udrží dobrou náladu až do jara

Období mezi koncem zimy a pravým jarem může leckomu připadat pochmurné a depresivní. Taky podléháte splínům a už se nemůžete dočkat silnějších slunečních paprsků? Zkraťte si čekání na teplejší dny s vhodnými esenciálními oleji!

Po zimě může být vaše nálada ovlivněna delšími a chladnějšími dny nebo nedostatkem pohybu. Chybí vám energie, přijde vám, že se všechno tak nějak táhne a na nic nemáte náladu? Tak to je ten nejvyšší čas, abyste si do difuzéru přidali pár kapek kouzelných aromatických olejů. Který vás vyvede z labyrintu negativních pocitů a emocí? Na výběr máte hned z několika variant!

Santalové dřevo

Santalové dřevo vždy patřilo mezi nejoblíbenější esenciální oleje. Je hodně využíváno v rámci duchovních rituálů, často se přidává do kadidelnic a mnozí si bez něho nemohou představit ani jednu modlitbu nebo meditaci. Tento olej je přitom neuvěřitelně silný a uklidňující. S pouhými několika kapkami zředěného oleje santalové dřevo na vašich pulzních bodech můžete začít svůj den o dost klidněji než normálně.

Olej z čajovníku

Olej z čajovníku je nejčastěji používán pro léčbu obličejových vad. Působí na akné, snižuje záněty, zabraňuje infekci a stimuluje imunitní systém. Také podporuje dobrou náladu. Vdechujte jeho výpary buď samostatně, nebo jej smíchejte s aroma citrusových olejů.

Levandulový olej

Levandule je prostě klasika. Má uklidňující účinek na všechny smysly, což znamená, že s několika málo rychlými inhalacemi začnete uvolňovat stres jedna báseň. Levandule má také protizánětlivé vlastnosti a napomáhá hojení kůže. A leckomu připomíná horké léto.

Citronový olej

Citron je známý pro své antibakteriální vlastnosti, nicméně jeho vdechování má nesmírný účinek i na psychiku. Trápí-li vás jarní únava nebo deprese, přidejte pár kapek do odpařovače a udělejte si chvíli pro sebe. Mezi skvělé tipy patří i kombinace esenciálního citronového oleje a kokosového oleje. Tato směs použitá při masáži vám dodá pocit, jako by vaše tělo políbilo samo slunce. Celkem magie! Pro jistotu však nejprve proveďte test snášenlivosti třeba na zápěstí. Pokud se objeví vyrážka, použijte citron jen do aromalampičky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat