Jídla, kterým byste se měli před cvičením vyhýbat

Informací o tom, co byste měli sníst předtím, než se vydáte do fitness centra nebo třeba ven běhat, najdete spoustu. Ovšem zkusme se na tuto problematiku podívat z opačné strany. Tyhle dobroty před cvičením raději nekonzumujte.

Velký salát

Dáváte si k večeři „jen“ mísu zeleninového salátu, protože jdete pak cvičit? Nejspíš neděláte úplně dobře. Potraviny s takto vysokým obsahem vlákniny mohou způsobit některé zažívací obtíže (plynatost, nepříjemné pocity v žaludku apod.), které se pohybem ještě zvýrazní. Lepší je sáhnout třeba po ovoci a jogurtu.

Sladké rýžové chlebíčky

Jsou skvělé, když potřebujete velmi rychle doplnit energii. Ale spoléhat na ně před pohybovou aktivitou nestačí. Dodají totiž energii na opravdu krátkou dobu, takže po chvíli cvičení se budete cítit, jako byste šli běhat či posilovat nalačno. Raději sáhněte po něčem celozrnném.

Pořádný hamburger

Hamburgery a další obdobná, vysoce kalorická a tučná jídla se našemu tělu docela pomalu a těžko tráví. A tak je jasné, že když se po vydatné večeři vydáte do posilovny nebo běhat, nebude se vám cvičit lehce. A nejspíš vás bude bolet žaludek, který má už tak spoustu práce s tím, aby ten burger s hranolky zpracoval…

Smažený řízek

Většina z nás patří k milovníkům řízků a dalších smažených jídel (aby ne, však bylo prokázáno, že jsou dosti návyková). Ale odcházet po obědě u babičky, kde jste si pochutnali na řízečku se salátem, rovnou na hřiště nebo do fitness centra, je chyba. Nejenže po tak mastném obědě ani nebudete mít energii na sportovní výkony, ale ještě tuky při cvičení přispívají k bolestem žaludku a pálení žáhy.

Gurmánský experiment

Člověk by měl na talíři zkusit všechno (tedy v rámci možností, samozřejmě), ale raději ne v okamžiku, kdy míří za sportem. Ingredience, se kterými se tělo nikdy nesetkalo, totiž nemusí vaše zažívání přijmout tak, jak byste chtěli. Bolest žaludku nebo pálení žáhy jsou těmi nejmenšími nepříjemnostmi, které by vás během cvičení mohly potkat a zkazit vám radost z pohybu.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat