Jednodenní očista po vzoru slavné herečky. Inspirujte se

Ideální start, kterým podpoříte hubnutí, a usnadníte si tak cestu k vysněným křivkám? Pročistěte se podle vzoru slavné herečky. Čistá voda a smoothie vám pomohou!

Herečka Jessica Alba (36) není v Hollywoodu žádným nováčkem. Její filmografie je zkrátka úžasná! Sin City, Fotři jsou lotři, Nepolíbená, Vincentův svět a další a další snímky poukazují na talent, šarm a atraktivní postavu známé herečky. Jak se tahle kráska udržuje v kondici? Když cítí, že je to nutné, dopřeje si jednodenní očistu, která snižuje hladinu glukózy v krvi, která je navíc spojena se zvýšeným rizikem Alzheimerova choroby a metabolickým syndromem. Necháte se inspirovat?

Po probuzení hydratujte

Jakmile ráno vstanete, vypijte dvě velké sklenice vody, abyste propláchli svůj systém a snížili zmíněnou hladinu glukózy v krvi. Je to zvlášť důležité, pokud jste si předchozí večer dopřáli nějakou tu sklenku alkoholu a tělu hrozí dehydratace. Pokud tomu tak skutečně je, objem krve klesá, ale krevní glukóza zůstává stejná, což znamená, že máte koncentrovanější krevní cukr. Pitná voda přitom může zvýšit objem krve a snížit koncentraci glukózy. Její popíjejí je ovšem důležité i později.

Protáhněte svoje tělo

Vyberte si své oblíbené cvičení a pusťte se do spalování glykogenu uloženého ve svalech. Nemusíte zrovna zkoušet HIIT (vysoce intenzivní intervalový trénink), stačí jóga, běh, jogging či plavání. Důležité je, aby vás daná aktivita protáhla a hlavně bavila!

Dostaňte se zpět do rovnováhy!

Rozhodněte se ukončit přetrvávající chutě s pomocí proteinu a zeleného smoothie. Bílkoviny, zdravé tuky a vláknina podporují rovnováhu hladiny cukru v krvi tím, že zpomalují absorpci glukózy. (Jeden z vedlejších účinků vysoké hladiny glukózy v krvi je zvýšený hlad, takže jídlo na bázi bílkovin, tuků a vlákniny může snížit touhu po jídle.) Během jednodenní očisty kromě zvýšené konzumace vody popíjejte smoothie, které z těla vyplaví toxiny a povzbudí vaši mysl i tělo. Co budete potřebovat?

¼ avokáda, 2 lžíce chia nebo lněných semínek, 1 malou okurku (ideálně nakládačku nebo polní), ¼ šálku čerstvých listů máty, 1 hrst špenátu, šťávu z 1 citronu, 1 lžičku vanilkového proteinu a 2 šálky neslazeného nízkotučného mléka. Všechny přísady dejte do mixéru a usilujte o hladkou konzistenci. V případě potřeby si smoothie přidělávejte během celého dne.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Kuličky z kuřecího masa

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat