Jedete autobusem na hory a špatně spíte? Vybavte se proti nepohodlí

Představa mnohahodinové cesty autobusem trvající přes noc bývá děsivá pro většinu z nás, o to více pak pro ty, kteří trpí poruchami spánku i v domácím prostředí. Přinášíme proto tipy, které pomohou nekonečné cestování udělat o trochu příjemnější.

Boj za dobrý spánek

Každý to zná. Světlo, hluk, kvůli špatně nastavené klimatizaci chladno, nepřirozená poloha, obava komfortnější úpravy sedadla kvůli cestujícímu za vámi, … To vše dobrému spánku v autobuse příliš nesvědčí. Pokud takto cestujete na vysněnou dovolenou, je podobná zkušenost pro začátek dlouho touženého odpočinku přímo zabijácká. Proto se raději na boj proti autobusovému nepohodlí důkladně vyzbrojte.

V příručním (!) zavazadle by vám neměli chybět tito pomocníci:

    * krční polštářek,
    * ucpávky do uší nebo hudební přehrávač se sluchátky,
    * menší deka na přikrytí,
    * maska na oči.

Rituály před usnutím

    * Je-li to možné, vyberte si sedadlo blízko na první pohled nepříliš hlučně vyhlížejících spolucestujících.
    * Před usnutím nezapomeňte na své typické „usínací“ rituály. Čtěte svou oblíbenou knížku, proveďte alespoň základní hygienu obličeje navlhčeným ubrouskem, pokud to lze, vyčistěte si na dálničním odpočívadle zuby. Podobné každodenní aktivity dávají mozku signál, že je čas jít spát.
    * Mezi typické „ničitele spánku“ patří obléknutí si nepohodlného a příliš těsného oblečení nebo zdřímnutí si ještě před samotnou cestou. Takovým situacím se proto raději vyhněte.

Moderní autobusy se chlubí možností večerní filmové produkce či pohodlnějšími sedadly. Také ona klimatizace, pokud se nechová přímo nepřátelsky, může být příjemná. Proto se delšího cestování autobusem není nutno předem vysloveně děsit zvláště, pokud se na něj sami dopředu připravíte.
TIP Bety: Chystáte se na zimní dovolenou a nevíte si rady, jak se zdravě stravovat v zahraničí? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!

Zdroj: www.dobry-spanek.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat