Hřebíčkový olej se vyplatí mít po ruce. Zbaví vás bolesti zubů i komárů

Nechcete, aby vás při večerním posezení na terase či balkoně obtěžovali komáři? Chraňte se před nimi pomocí hřebíčkového oleje. Právě právě on vás může zbavit akné, těhotenských nevolností i bolesti zubů!

Hřebíčkový olej rozhodně není žádným nováčkem. Byl hojně využíván starověkými indickými a čínskými civilizacemi, přičemž do ostatních částí světa včetně Evropy se rozšířil během 17. a 18. století. Tento olej je již od nepaměti ceněn pro své antiseptické a analgetické účinky i vysoký obsah prospěšných látek, konkrétně pak vápníku, železa, fosforu, sodíku, draslíku a vitaminů A a C. Proč je dobré mít ho v domácí lékárničce? A v jakých situacích vám může pomoci?

Záchrana od bolesti zubů

Asi nejvýznamnější užití má hřebíčkový olej v dentální péči. Díky svým vzácným antibakteriálním schopnostem dokáže téměř okamžitě ulevit od bolesti zubů, dásní i aftů. Jeho charakteristická vůně si zase hravě poradí s nepříjemným zápachem z úst. Indičtí lidoví léčitelé dokonce přísahají, že když se nakape na vatový tampon a před spaním přikládá na zubní kaz, za několik dní kaz mizí v nenávratnu. V hodně zředěné formě ho lze podávat i dětem při prořezávání zoubků, neboť působí jako zklidňující balzám.

Spása při těhotenské nevolnosti

I těhotné ženy, které mají nejen po ránu žaludek „jako na vodě“, mohou na hřebíčkový poklad bez obav vsadit. Stačí ho kápnout do aromalampy, popřípadě na polštář. Tenhle voňavý zlepšovák zatne tipec nevolnosti i pocitům na zvracení, které graviditu často provázejí.

Parádní repelent, co odhání krvelačné komáry

Vůně hřebíčkového oleje je pro otravný hmyz doslova nesnesitelná. Tak proč toho právě teď patřičně nevyužít? Ostatně, nebyli byste jediní. I v tropických oblastech je běžnou praxí, že si ho lidé aplikují na pokožku, aby zabránili útokům před létajícími nezvanými návštěvníky. Smíchejte tedy jeho pět až deset kapek s trochou kokosového oleje, získáte zaručený repelent, který vás před komáry ochrání!

Konec akné, která vám otravuje život

Akné je obecně považována za problém zapříčiněný hyperaktivitou mazových žláz obvykle vyvolanou hormonálními změnami. Vše navíc mohou zkomplikovat množící se bakterie, kterým se nesmírně daří v ucpaných pórech, což vzniku uhříků jen nahrává. Patříte mezi ty, kteří už si s akné nevědí rady? Zkuste využít antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti hřebíčkového oleje.

Ačkoli nejlepších výsledků dosahuje nanesení jeho čisté formy přímo na postižené oblasti, jedincům s citlivou pokožkou by mohl podráždit pleť. „Bezpečnější“ alternativou bude promíchání hřebíčku s dalším nosným olejem, třeba mandlovým, jojobovým či olivovým. S touto směsí si pak pravidelně potírejte pupínky, výsledky se brzy dostaví!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat