Jak se zbavit kocoviny? Zapomeňte na vyprošťováky i kyselé zavináče

Prohýřili jste celou noc a teď nemůžete vstát z postele? Někdy se to s alkoholem holt přežene a důsledky jsou velmi nepříjemné. Bolest hlavy, žaludek jako na vodě, malátnost, únava, zimnice nebo třes. Každý v životě nějakou tu kocovinu nejspíš zažil. Přinášíme pár tipů, které vám pomohou dostat vaše tělo zase do normálu.

Připravte se

Pokud víte, že jdete na večírek a nějakou tu skleničku si dáte, je dobré se připravit, abyste se kocovině co nejsnáze vyhnuli. Najezte se a průběžně z jídla uždibujte celý večer. Kromě samotného alkoholu je třeba v průběhu večera doplňovat i jiné tekutiny, nejlépe čistou vodu. Snažte se alkohol nemíchat a pijte jen jeden druh. Lepší jsou čiré alkoholické nápoje, jelikož neobsahují další zbytečné látky, jako jsou různá barviva a dochucovadla. Pijte střídmě a pomalu.

Krušné ráno

Vyhněte se lékům proti bolesti a podobným pilulkám. Lidé s oblibou řeší kocovinu pomocí prášků, ale ty v podrážděném žaludku, tím spíše, pokud je v něm ještě nějaký alkohol, mohou napáchat strašné škody. Lékaři upozorňují dokonce na krvácení žaludku, když se smíchá alkohol s léky proti bolesti. Když ani příprava nepomůže a alkoholu bylo víc, než jste si původně plánovali, snažte se dostat do těla co nejvíce tekutin. Ideální je minerálka s obsahem hořčíku. Vymačkejte do něj citron nebo spolkněte pár pilulek vitaminu C.

Uklidněte žaludek

Pokud máte dojem, že už se dokážete najíst, máte napůl vyhráno. Hned, jak to bude možné, si dejte pořádně vydatnou snídani. Tělu chybí vitaminy i cukry a ty je třeba doplnit. Navíc si srovnáte překyselený žaludek. Vyhnout byste se ale měli kávě. Ta vaše tělo ještě více odvodní a navíc kofein zvyšuje účinky alkoholu v krvi. Místo ní si dejte raději bylinkový čaj s medem. Skvělý je odvar z máty, heřmánku nebo zázvoru. Jestliže se na snídani necítíte, bolavý žaludek srovná lžička jedlé sody ve sklenici vody nebo sklenice studeného mléka.

Hýbejte se

I když je to to poslední, co vás napadne po probuzení s kocovinou, přinuťte se a jděte na vzduch. Okysličíte tím váš mozek a po pár minutách už to půjde samo. Udělejte si alespoň hodinovou procházku nebo si jděte zaplavat. Pokud se vám ven nechce, zkuste se osvěžit sprchováním ve vlažné vodě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat