Mořská, kamenná, kuchyňská… Existuje zdravá sůl?

Také kupujete výhradně mořskou či kamennou sůl, protože jste někde slyšeli, že je mnohem zdravější než ta „klasická“ kuchyňská? Pak pro vás máme špatnou zprávu.

Podle jedné z posledních studií je totiž mořská či kamenná sůl úplně stejně nezdravá jako sůl kuchyňská – všechny totiž obsahují téměř 100% chlorid sodný (který je mimochodem ve větším množství škodlivý, ostatně o účincích soli na náš organismus jsme několikrát psali Sůl nad zlato… Opravdu?).

Autoři výzkumu z britského Wolfsonova institutu preventivní medicíny upozorňují, že výrobci mořské soli si s námi tak trochu hrají, když se nás snaží přesvědčit, že touto solí vlastně prospíváme svému zdraví, protože obsahuje cenné minerály.

Pravdou ale podle vědců je, že sůl našemu zdraví neprospívá a je jedno, zda je mořská, kamenná či kuchyňská. Drtivá většina z nás jí konzumuje mnohem více než je doporučené denní množství, čímž si „zadělává“ na potíže s vysokým tlakem a riziko kardiovaskulárních chorob.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat