Na čem je třeba zapracovat? Změřte si poměr svých tělesných partií

Zejména ženy si často některé ze svých částí těla přejí štíhlejší nebo naopak plnější. Mnohdy totiž působíme tlustější, než ve skutečnosti jsme, jen díky nepoměru našich tělesných partií. Jak tedy nepoměr vyrovnat, abychom byli souměrní i s pár kily navíc?

Krk

Výpočet ideálních proporcí člověka je nedílnou součástí vstupního vyšetření při řešení obezity. Lékař nejprve změří vaši výšku, z té se potom odvíjejí veškeré výpočty, které určí ideální tvar vaší postavy.

Co se týče krku, je poměrně dobrým ukazatelem vaší kondice. Štíhlý a dlouhý krk je známkou, že se ve vašem těle nehromadí zbytečné a nebezpečné tuky. Proto od něj výpočty začínají.

Základní vzorec pro výpočet ideálního obvodu krku je 1/5 vaší výšky + 1 cm. Pokud tedy měříte například 170 centimetrů, bude příklad vypadat takto: 170 : 5 = 34 + 1 = 35. Obvod vašeho krku by měl být tedy 35 centimetrů.

Hrudník

Hrudník je sice u každého člověka, zejména žen, velmi individuální záležitost, ale nezapomínejme, že hovoříme především o stránce vizuální. Pokud vám tedy vyjde číslo vyšší, než podle ideálního proporcionálního výpočtu, není to na škodu.

Základní výpočet probíhá podobně, ale příklad pro tuto tělesnou partii vypadá následovně: 170 : 2 (zde se počítá s polovinou, nikoli pětinou) = 85 + 3 = 88. Obvod hrudníku by tedy v ideálním případě měl měřit 88 centimetrů.

Pas

Obvod pasu je kamenem úrazu mnoha osob. Tuk, který se v této oblasti ukládá, je totiž jiný, než kdekoli jinde na těle a představuje pro člověka mnohem větší riziko. Proto byste se měli pokusit o to, abyste se přebytečných centimetrů okolo pasu opravdu zbavili. Výpočet ideálního obvodu je tento: 170 : 2 = 85 - 15 = 70. Váš pas by vzhledem k vaší výšce měl měřit 70 centimetrů v obvodu.

Boky

S touto partií má problém zejména mnoho žen. Tuk se v oblasti hýždí a boků ukládá mnohem více, než u mužů, zde totiž přispívají i ženské hormony. Výpočet optimálních proporcí je následující: 170 : 2 = 85 + 6 = 91. Vaše boky by tedy měly mít v obvodu 91 centimetrů.

Stehno

U stehen je to s ukládáním tuku podobné, jako v případě hýždí a boků. Opět jsou to zejména ženy, pro které jsou tyto partie rizikovější. Výpočet obvodu stehen začíná členěním na třetiny. Příklad zní takto: 170 : 3 = 56,6 – 5 = 51,6. Obvod stehen by měl činit v ideálním případě 51,6 centimetrů.

Lýtko

Lýtko je posledním ukazatelem proporciální souměrnosti a vypočítá se opět z pětiny výšky člověka takto: 170 : 5 = 34 + 1 = 35. Obvod lýtka u člověka vysokého 170 cm by měl činit 35 centimetrů.

Více faktorů

Samozřejmě to neznamená, že byste se měli snažit dosáhnout veškerých výsledků, ale čím blíže jim budete, tím více bude vaše postava souměrná. Samozřejmě to ale platí i v případě, že jste o něco silnější a každý výsledek se liší například o deset centimetrů směrem nahoru. I tak bude vaše postava vypadat skvěle.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat