Zbavte se šetrně a účinně bolesti. Zkuste Dornovu metodu

Dornova metoda se stala pro mnoho lidí, fyzioterapeutů i lékařů převratným způsobem, jak nalézt cestu ke zdraví. Jedná se o šetrnou manuální terapii, kterou se mohou léčit onemocnění a obtíže spojené s pohybovým aparátem.

Každý bez rozdílu povolání či vzdělání máme možnost přihlásit se na masérský kurz a naučit se používat Dornovu metodu, tedy techniku, která pomáhá od bolestí zad, kloubů a jemným způsobem přispívá k uvolnění blokád páteře. Do tajemství ozdravné metody jsme nahlédli s Robertem Al Arefem, který je předním akreditovaným lektorem této rehabilitační techniky. Dornova metoda patří již po několik let mezi jeho nejuznávanější a nejvyhledávanější masérské kurzy.

Dornova metoda pochází z Německa, kde se v roce 1938 narodil její zakladatel Dieter Dorn. Byl majitelem pily a při těžké práci utrpěl úraz, po kterém mu zůstaly stále přetrvávající bolesti. Vyhledal proto pomoc u místního farmáře, který ho naučil sestavu jednoduchých, snadných a překvapivě velice účinných cviků.

„Pan Dorn byl tehdy velmi mile překvapený, jak mu pravidelné cvičení konkrétních rehabilitačních sestav přineslo brzkou a především dlouhodobou úlevu od bolestí. Proto se o techniku více zajímal, rozhodl se ji dále prohlubovat. Intuitivně vytvořil cvičení, které dnes známe a používáme pod názvem Dornova metoda,“ říká Robert Al Aref, který se při svém studiu Dornovy metody osobně s Dietrem Dornem v Německu setkal.

První pacientkou pana Dorna byla jeho manželka, které pomohl od častých úporných migrén. Lékaři ženě tehdy doporučovali operaci. Chirurgickému zákroku se naštěstí díky manželově rehabilitaci podrobit nemusela, když absolvovala jeho rehabilitační cvičení pomocí speciálních hmatů a tlaků na páteř. Bolesti hlavy se již nevrátily.

Základ v podstatě spočívá v nerovnoměrné délce dolních končetin, kterou je potřeba vyrovnat, aby klouby a páteř nebyly jednostranně přetěžovány. Právě nestejnoměrné zatěžování kloubů často vede k bolestivým stavům, které bývají hodně nepříjemné. V praxi je rozdílná délka dolních končetin jevem velmi častým, rozdíl může činit i několik centimetrů. Bohužel je tomu věnována téměř nulová pozornost a samotní klienti o této skutečnosti často nevědí,“ upřesňuje Robert Al Aref.

Dornova metoda je efektivní technika, která je určena pro širokou veřejnost všech věkových kategorií a používá se již více než 30 let. Může být prováděna na malých dětech, střední generaci i seniorech. Jedná se o jemné cviky, střídání hmatů a tlaků bez násilných rychlých pohybů, kterých se často obáváme u chiropraktiků.

Velmi úspěšně Dornova metoda léčí problémy se skoliózou, vyrovnává rozdílnou délku dolních končetin a tím napravuje celkovou statiku těla. Navrací obratle a klouby do původní polohy za aktivní účasti klienta. Pracuje se přitom ve stoji, vsedě i vleže. Při napravování se obratel nebo kloub opět uvádí do správné polohy jemným tlakem. Náprava se provádí kyvadlovým pohybem protější ruky nebo nohy klienta. Při kývavém pohybu nohou nebo rukou se uvolňuje svalstvo v páteřní oblasti a terapeut pak může napravit zablokovaná místa. Tím, že se kloub nebo obratel vrátí do původní polohy, se klient velmi rychle zbaví bolesti,“ říká akreditovaný lektor Robert Al Aref.

Dornovu metodu lidé vyhledávají nejčastěji v případech, kdy je klasická medicína a rehabilitace neúčinná a pacientovy bolesti dále přetrvávají.
Někdy opravdu postačí jedno ošetření a klient se svého problému zbaví. Není proto divu, že je většina ošetřovaných výsledky Dornovy metody opravdu nadšena a mluví o "zázračném" vyléčení svých obtíží,“ říká Robert Al Aref, který se věnuje především výuce Dornovy metody a předává své zkušenosti dalším terapeutům i široké veřejnosti prostřednictvím kurzů masérské školy EduSpa College. „Vzhledem k volnému a přirozenému pohybu končetin můžeme Dornovu metodu zařadit mezi bezpečné terapie. Je také terapií šetrnou zásadně se nikdy neprovádí trhnutím, které by mohlo způsobit zablokování nebo i zhoršení stavu,“ dodává lektor.

Osvojit si a používat Dornovu metodu zvládne každý, a to i bez předchozích masérských či rehabilitačních zkušeností. Na dvoudenním kurzu pořádaném EduSpa College pod vedením Roberta Al Arefa se naučíte, jak správně diagnostikovat délku končetin, jak pomoci od bolavého ramene, kolene, kyčle, lokte a prstů. Pomocí Dornovy metody zjistíte, jak ulevit od blokád páteře a také se seznámíte se sestavou domácích cviků, které slouží jako prevence bolestivých zad.

Více na www.eduspa.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat