Žebříček nejčastějších předsevzetí, která si dáváme a také porušujeme

Novoroční předsevzetí si dává celých 70 % populace, ale jen 8 % je skutečně dotáhne do konce. Velký rozdíl, že? Proč si tedy předsevzetí dáváme a která jsou ta nejčastější?

Mezník pro slabochy?

Zjednodušeně by se dalo říct, že silní lidé předsevzetí nepotřebují, protože pokud se svým životem něco udělat chtějí, začnou s tím hned. Slabší jedinci si předsevzetí dávají hlavně z přesvědčení, že už samotné rozhodnutí je polovina cesty k úspěchu. Často jsou pak nepříjemně překvapeni, když se situace nevyvíjí podle jejich plánu a prvotní odhodlání vyšumí do ztracena.

Rozhodujte s rozumem

Nejčastějším důvodem, proč lidé ve své snaze za lepším životem poleví, je výběr příliš vysokého cíle a snaha dosáhnout jej co nejrychleji. Pokud si dá někdo jako předsevzetí zhubnout třicet kilo, většinou očekává, že po prvním týdnu uvidí pořádnou změnu. Pokud se tak nestane, většinou ho zjištění odradí a rázem je po předsevzetí. Je tedy důležité rozhodovat se umírněně a nechtít zázraky na počkání.

Žebříček nejčastějších předsevzetí

Když si představíme, kolik lidí ročně si nějaké to předsevzetí dá a podíváme se, jaká z nich jsou nejčastější, dalo by se říct, že všichni toužíme být hubení, zdraví a bohatí nekuřáci, kteří hodně sportují a mají čas na svou rodinu. Takže co je v žebříčku předsevzetí na prvních deseti příčkách?

  • Zhubnout
  • Přestat kouřit
  • Zdravěji jíst a pít
  • Začít sportovat
  • Vydělat víc peněz
  • Naučit se jazyk
  • Najít si partnera
  • Přestat trávit tolik času na sociálních sítích
  • Věnovat se více své rodině
  • Začít více číst

Ano, nebo ne?

Rozhodnutí dát si obroční předsevzetí není nic špatného. Důležité je však myslet to vážně a dělat to především kvůli sobě.

Skvělé je, pokud máte oporu ve své rodině, která vám na cestě k úspěchu pomůže a ve slabých chvilkách zabrání tomu, abyste to vzdali.

Poměrně dobrým způsobem jak si udržet zájem o výsledek je napsat si své cíle na papír, k nim připsat důvody, proč jste se pro změnu rozhodli a vyvěsit si papír na viditelné místo. Třeba na lednici.

Existuje pravidlo dvaceti dní, které poměrně spolehlivě funguje. Tělo si na změny rychle zvyká a po prvních dvaceti dnech si začne vše sedat. Ať už jde o změnu jídelníčku, kouření nebo sportování, když vydržíte prvních tři týdny, bude to už pak jen lepší.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat