Prostreno.cz

Osm inspirací pro zdravou svačinku. Dáte si?

Přemýšlíte jak zdravě a přitom dietně svačit? Máme pro vás tipy na přímo ideální svačinky!

Dobroty z následujícího seznamu uspokojí i ty nejnáročnější jazýčky a navíc spolehlivě zasytí na celé odpoledne, takže vám večer nebude hrozit vlčí hlad.

Tortilla chipsy se sýrem

Vezměte 18 trojúhelníčků tortilla chipsů (prodávají se v každém supermarketu, jen dávejte pozor, aby byly pečené, nikoli smažené), rozprostřete je na talíři a posypte hrstkou nastrouhaného nízkotučného sýra. Dejte na minutu do mikrovlnky, aby se sýr hezky rozpustil.

Jablko s arašídovou pomazánkou

Středně velké jablko nakrájejte na osminky a pokapejte je 1 polévkovou lžící arašídové pomazánky (ta je sice specialitou hlavně angloamerických států, ale seženete ji i ve větších supermarketech u nás).

Banán s čokoládovým dipem

Nakrájejte banán a připravte si k němu dip – potřebovat budete 3 lžíce nízkotučné kysané smetany, pár kapek vanilkového extraktu a lžíci čokoládové polevy.

Mražené hrozny

Přibližně 1 a půl šálku kuliček hroznového vína (může být bílé o červené, záleží na vás) uložte na několik hodin do mrazáku. Poté je ještě zmrzlé mlsejte. Doplnit je můžete kouskem sýra.

Banánový koktejl

Do mixéru dejte středně velký banán, 1 kostku ledu, 2 lžíce medu, ½ šálku nízkotučného mléka a ½ šálku nízkotučného jogurtu. Rozmixujte, vypijte.

Cottage s ovocem

Smíchejte kelímek nízkotučného sýru cottage s ½ šálku svého oblíbeného ovoce (nakrájeného, samozřejmě).

Meruňky se sušenkami

Odpočítejte 6 sušených meruněk a dejte si k nim 3 (nejlépe grahamové) celozrnné sušenky (seženete v obchodě se zdravou výživou). Oživit si je můžete trochou arašídové pomazánky.

Ovoce s oříšky

Nakrájejte 2 šálky svého oblíbeného druhů ovoce a posypte je 2 lžícemi sekaných, orestovaných oříšků.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat