Prostreno.cz

Rajčata, lilek i ananas aneb Jídlem proti dehydrataci

S příchodem chladného počasí začíná spousta znás podceňovat důležitost pitného režimu a hydratace organismu. Ačkoli drtivou většinu tekutin bychom měli přijmout z vody, pomoci nám mohou i některé potraviny.

Která jídla jsou největšími nepřáteli dehydratace a mohou nám s pitným režimem výrazně pomoci?

Okurka

Tahle dostupná a nijak drahá zelenina je v podstatě tvořena vodou, takže si z ní salát dopřejte, kdykoli vás popadne chuť. Navíc obsahuje vitamin C a nakrájená na plátky prospívá naší pleti (odstraňuje otok z očí nebo čistí pokožku).

Rajčata

Podobně jako okurka nemají rajčata téměř žádné kalorie, zato jsou plné vody. A také jsou bohaté na důležité antioxidanty a vitaminy. Nejlepší jsou samozřejmě v sezoně, ale bchodech stále seženete rajčata, která chutí i barvou připomínají ta z babiččiny zahrady.

Lilek

Další z téměř ideálních druhů zeleniny – málo kalorií, spousta vody, navíc i vláknina a nějaké ty tělu prospěšné látky. Vyhněte se ovšem receptům, v nichž se lilek smaží, pak si totiž můžete o dietním jídle nechat jen zdát…

Vodní meloun

Jak už název napovídá, je meloun tvořen převážně vodou – téměř 92 %. A navíc tahle dobrota skrývá i důležité minerály, jako je vápník, hořčík nebo draslík. Dopřát si ho můžete nejen v létě.

Ananas

A jako poslední je tu zástupce exotických druhů ovoce. Ananas kromě spousty vody obsahuje také důležité antioxidanty, působí příznivě na zažívání, ale také například protizánětlivě.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat