Kdo vynechává snídani, nezhubne

O významu snídaně v lidském jídelníčku a jejím vlivu na tvar postavy bylo napsáno mnoho. Nová studie ale navíc přidává důkazy, že lidé, kteří se vzdají snídaně v rámci omezování příjmu kalorií, stejně nehubnou.

Naopak, pokud člověk nesnídá, je až čtyřikrát více ohrožen nadváhou a obezitou než ten, který si ji dopřeje, byť vydatnější.

Snídaně by totiž měla být nejvydatnějším jídlem dne. Měla by být pestrá na živiny a kaloricky nejbohatší, přičemž každé následující jídlo během dne by mělo být kaloricky i objemově chudší.

TIP Bety: Ne a ne zhubnout? Poraďte se s naší dietoložkou Lenkou, kde děláte chybu a jak se zbavit faldíků!

Zdravější než tzv. ranní cereálie jsou ale i vajíčka se šunkou. Slazené lupínky, polštářky a další snídaňové speciality, které jsou propagovány reklamou jako zdravá snídaně, jsou bohaté na jednoduché cukry a tuky a organismus zatěžují nadbytkem kalorií, přičemž obsahují málo důležitých živin.

Nejlepší volbou pro snídani je müsli bez přídavku cukru a jiných sladidel maximálně se sušeným ovocem. Ovesné vločky přitom snižují cholesterol, navíc obsahují hodně vlákniny, která prospívá zdraví střev. Snídaně musí být bohatá na živiny a značný podíl z ní by mělo tvořit ovoce a zelenina.

TIP Bety: Trápí vás celulitida? Přečtěte si 4 kroky, jak se zbavit celulitidy






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat