Zlepšete si paměť: Cvičte jógu!

Jóga je ideální systém cvičení starý tisíce let, jemuž se mohou věnovat lidé od dětství do nejvyššího věku. Zvláště hatha jóga totiž prospívá nejen tělu, ale také duši. Podle vědců z Chicaga navíc výrazně posiluje funkce mozku. A to zvláště ve vyšším věku, kdy dochází přirozeně k úpadku kognitivních funkcí – paměti a myšlení.

Jóga provozovaná třikrát týdně už po osmi týdnech vede k výraznému zlepšení vybavování informací, mentální flexibility a pozornosti. A to u osob středního a starého věku. Vyplývá to z experimentálního výzkumu u více než stovky osob ve věku pětapadesát až devětasedmdesát let.

„Hatha jóga je starověké duchovní cvičení, které zahrnuje meditaci a zaměřování pozornosti na dýchání, zatímco se člověk pohybuje sérií určitých poloh a postojů,“ tvrdí doktorka Neha Gothe, jež na výzkumu spolupracovala s profesorem Edwardem McAuleym z University of Illinois.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat