Dejte si dneska šálek kakaa. Ochrání vás před demencí

Čokoláda a kakao patří bezesporu k těm nejoblíbenějším potravinám, které jsou zdravé. Extra hořká čokoláda či vařené kakao jako nápoj totiž zdraví skutečně prospívají. V mnoha ohledech. Vědci z New Yorku se však zabývali vlivem antioxidantů obsažených v kakau na paměť. A potvrdili, že pravidelná konzumace flavonoidů obsažených v kakaových bobech zlepšuje paměť a je prevencí starobní demence.

Tým doktorky Clare Waltonové podával skupině osob ve věku padesát až devětaosmdesát let každý den šálek kakaa. A po třech měsících pak vědci měřili, jak se zlepšila paměť u těchto pokusných osob.

„Tato studie naznačuje, že antioxidanty obsažené v kakau mohou zlepšit kognitivní funkce tím, že zvyšují průtok krve v určité oblasti mozku. Ta oblast mozku je přitom negativně postihována při stárnutí organismu,“ tvrdí doktorka Clare Waltonová.

S nastupujícím chladným obdobím roku může být šálek kakaa před spaním vhodnou metodou, jak si zpříjemnit dlouhé studené noci a pomoci svému mozku lépe si pamatovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat