Co během svátků pomůže s nafouknutým břichem?

Když se mají v době přejídání vydat americké celebrity na večírek, několik hodin před akcí spolykají dřevěné uhlí. Po pár hodinách se jim nafouknuté břicho podrážděné přemírou dobrot zase zploští. Trend, který v USA objevili už před rokem, se dostal před letošními Vánocemi i do Evropy.

Aktivní uhlí se používá při zažívacích potížích, otravách a vážných kolikách. Dokáže totiž absorbovat cizorodé a dráždivé látky, které pak navázány na uhlí odcházejí z těla. Prodává se v lékárnách a podle výrobce pomůže s téměř každou zažívací potíží. Jestli ale opravdu s něčím pomůže, pak s nafouknutým břichem. Je však potřeba užít ho pár hodin předtím, než se člověk začne soukat do společenských šatů a vyrazí na večírek.

„Aktivní dřevěné uhlí funguje jako obří houba. To znamená, že velká většina všech jedů, těžkých kovů, chemických látek a střevních plynů v trávicím systému se na něj nalepí, než je vyloučeno z těla pomocí normálních střevních pohybů,“ vysvětluje doktor Jeffrey Aronson z Oxfordské univerzity.

Černé tablety, což je nejčastější forma podání aktivního uhlí, na sebe dokážou navázat také cholesterol a žlučové kyseliny, takže se při nadměrné konzumaci tučné potravy poněkud omezí vstřebávání cholesterolu střevní sliznicí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat