Špenát omlazuje mozek: Stačí dvě hrsti denně!

Konzumace špenátu možná nestačí k tomu, aby měl člověk sílu jako Pepek Námořník, ale může mít díky ní pružný a silný jako jeho svaly aspoň mozek. Podle amerických neurologů totiž tato listová zelenina obsahuje látky, které mozek omlazují a posilují jeho kognitivní funkce. Výrazně prospět přitom může především osobám ve vyšším věku.

„Osoby, které konzumují jen dvě hrsti špenátu denně, mají mozek silný a výkonný jako osoby mladší o jedenáct let,“ tvrdí vědci z Rushovy univerzity v Chicagu.

Podle nich však člověk nemusí denně konzumovat jen špenát, ale prospívají také jiné druhy listové zeleniny. Dvě hrsti této potraviny denně přitom mohou výrazně přispět k prevenci Alzheimerovy choroby.

„Mozek osob, které konzumují denně listovou zeleninu jako špenát či kapustu, stárne mnohem pomaleji,“ tvrdí doktorka Martha Morris, jež své závěry přednesla na konferenci Experimentální biologie v Bostonu.

Pozitivně na mozek působí vysoká koncentrace vitaminu K, vitaminu B9 a barviv luteinu a betakarotenu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat