Nehřešíte, přesto pořád přibýváte na váze. Jak je to možné?

Ačkoli máte pocit, že se nedopouštíte žádných velkých prohřešků proti zdravému životnímu stylu, pořád nějak přibýváte na váze. Kde je chyba?

Pokud vyloučíte (po lékařském vyšetření) nemoc, může se za vaším přibíráním na váze skrývat některý z následujících faktorů.

Nesledujete, co jíte

Zkuste si opravdu psát, co přes den spořádáte. Možná máte pocit, že vlastně nic moc nejíte, ale ve skutečnosti při tom „sem tam nějakém zobání“ spořádáte spoustu kalorií.

Málo spíte

Je to vědecky prokázáno – nedostatek spánku dokáže pořádně „zamíchat“ s hladinou hormonů v lidském těle. A nejenže pak máte mnohem větší pocity hladu, ale také chuť na nezdravá jídla, jako jsou chipsy nebo sladkosti.

Pořád přijímáte stejné množství kalorií jako první den diety

Ačkoli jste ze začátku svého dietního plánu pěkně hubli, najednou se situace obrací. To proto, že jste zapomněli, že čím jste štíhlejší, tím méně kalorií potřebujete. Pokud ovšem s něčím takovým nepočítáte, může se stát, že navzdory dietě přibýváte na váze.

Jste neustále ve stresu

Také stres ovlivňuje negativně hladinu hormonů v organismu. A tak máte najednou mnohem větší hlad i chuť na nezdravá jídla. A když k tomu připočtete, že spousta lidí se jídlem uklidňuje, je stres jedním z největších nepřátel pro naši postavu.

Používáte umělá sladidla

S překvapivou studií přišli američtí vědci – je to paradox, ale nejrůznější sladidla, navzdory mizivé kalorické hodnotě, přispívají k obezitě. Látky v nich obsažené totiž (zjednodušeně řečeno) říkají našemu mozku, že bychom měli více jíst. Kromě toho se spekuluje, že narušují zdravou střevní mikroflóru. Sáhněte proto raději po přírodních sladidlech (med, javorový sirup apod.).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat