Jíte těsně před spaním? Hrozí vám rakovina prsu!

Jedno rčení praví: Posnídej jako král, poobědvej s přítelem a večeři dej nepříteli. Moudrost staré poučky je potvrzována i současnými lékařskými výzkumy. Čím méně toho člověk sní pozdě odpoledne a večer, tím lépe pro jeho zdraví. A mlsání a konzumace před spaním by se měly vyhnout především ženy. Čím kratší doba uběhne mezi posledním jídlem a odchodem na lůžko, tím vyšší riziko rakoviny prsu jim hrozí.

Konzumace jídel v pravidelném čase a pojídání večeře v brzkých večerních hodinách naopak riziko snižují. Čím déle to trvá od doby, kdy člověk sní poslední jídlo, než ulehne na lůžko, tím lépe. Nejvydatnější má být naopak snídaně,“ tvrdí vědci z University of California v San Diegu.

Podstatný je přitom odstup mezi večeří a snídaní. Čím delší je doba nočního půstu, tím mají ženy lepší hladinu krevního cukru. A také nižší riziko rakoviny prsu. Naopak nejhůře jsou na tom ženy, které v noci téměř nehladoví. Tedy večeří velmi pozdě večer a snídají velmi brzy ráno.

Většina doporučení dietologů v prevenci rakoviny se zaměřuje na omezení konzumace červeného masa, alkoholu a rafinovaných sacharidů… Nové důkazy naznačují, že kdy a jak často jíme, může hrát v prevenci rakoviny také významnou roli,“ tvrdí jedna z autorek doktorka Ruth Pattersonová ze San Diega.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat