Kolik slunce denně snese naše tělo, aby to bylo zdravé?

Kdo z nás by se nepotěšil prvními slunečními paprsky? Jakmile se však objeví, jsme bombardováni informacemi o tom, jak jsou nebezpečné. My vám prozradíme, kolik slunce denně vám neublíží, ale naopak pomůže.

Největší zdravotní benefit slunce

Je jím vitamin D, který se dá získat přirozenou cestou právě ze slunce. V momentě, kdy na nás začne slunce působit, začne naše tělo produkovat melanin, který je zodpovědný i za ztmavnutí kůže a v kombinaci s vitaminem D a doporučenými 30 minutami slunce denně pomáhá:

1. V boji s depresí

Zmírňuje napětí, zlepšuje náladu, motivuje, zvyšuje energii a tím i duševní rovnováhu. 30minutovým pobytem na slunci tak podstupujeme světelnou terapii a ani o tom nevíme. Stejně nás tělo zaplavuje hormony štěstí a následně zvýšeným testosteronem, díky čemuž si připadáme atraktivnější, a proto je naše sebevědomí v létě větší než v zimě.

2. Zlepšit spánek

Proč se malým dětem spí dobře venku během teplého slunečného dne? Proč i my skvěle spíme např. v létě na dovolené pod palmami? Protože naše tělo, konkrétně mozek, produkuje díky slunci melatonin, nazývaný také hormon spánku, a tím reguluje naše denní rytmy.

3. Nastartovat metabolismus

Slunce nejenže unaví, ale navíc nám díky němu i méně chutná jíst. Upřednostňujeme ovocné šťávy, hodně vody, lehčí jídla a v kombinaci s opalováním nebo koupáním v moři či bazénu nám to i rychleji tráví. Tenhle pocit známe všichni.

4. Předcházet mnoha onemocněním

A opět za to vděčíme vitaminu D, který pomáhá omezovat zánětlivé procesy v těle. Slunce zvyšuje růst nových kožních buněk a uvolňuje staré, což z něj dělá skvělý prostředek při léčbě lupénky, některých ekzémů a jiných kožních onemocnění. Stejně působí i na cévy a snižuje krevní tlak, čímž napomáhá srdci, předchází infarktu, mozkové mrtvici. A pomáhá i při bolestech kostí a kloubů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat